Bizarna i čudesna životna priča jedne od najmisterioznijih učiteljica na svetu do danas je ostala nerazjašnjena uprkos svedočenjima njenih učenica!

 

Dvojnik može biti “duplikat” žive osobe u obliku duha ili u pravom, fizičkom obliku. Kroz istoriju imamo više svedočenja pouzdanih svedoka da se neka osoba u isto vreme pojavila na dva različita i udaljena mesta.

Retko se dešava, ali postoje svedočenja i o tome, da se dvojnik učiteljice ženske gimnazije u Americi po imenu

Volite mračne tajne, misteriozne događaje, teorije zavere i horor priče? Lajkujte nas na Fejsbuku, i svakodnevno uživajte u izboru priča od kojih se kosa diže na glavi, a noću spava sa upaljenim svetlima!  

Emili Saže koja je živela u 19. veku, pojavio u društvu druge osobe.

Priča ide ovako: Jednog dana, 1845. godine, dok je držala čas svojim učenicama, Emilina dvojnica pojavila se kraj nje i imitirala svaki njen pokret, i to pred 13 učenika!

Iako su đaci lepo videli da pred sobom imaju dve učiteljice , Emili uopšte nije bila toga, čak i pored toga što su se ona sama primetno usporila kada se dvojnica pojavila.

Nije to jedino svedočenje učenika o Emili Saže. Naime, drugom prilikom, ona je držala čas šivenja i 42 devojčice okupljale su se kako bi ušle u učionicu dok se Emili kretala ka toj istoj učionici iz bašte – mogle su da je prate pogledom kroz prozor. Međutim, dok su je gledale kroz prozor, u isto vreme još jedna učiteljica već je sedela u svojoj stolici u učionici!

Dve radoznale i šokirane učenice prišle su i pokušale da dodirnu dvojnicu učiteljice koja je sedela, ali nisu mogle da joj priđu – neka fantomska sila ih je odbijala od nje. Jedna od njih zakoračila je između stolice i stola i prošla direktno kroz Emilinu dvojnicu, koja se nije ni pomerila, a nije ni nestala!

Kako su ti primeri postajali sve učestaliji, učenici su primetili i da se dvojnica pojavljivala uglavnom kada bi primetili da je Emili zabrinuta ili zaokupljena i preopterećena poslom. Od toga su nastale i dalje pretpostavke da se dvojnica pojavljivala isključivo na mestima o kojima je Emili razmišljala – recimo u primeru sa časom šivenja, Emili je bila u bašti i razmišljala kako mora da požuri u učionicu kako učenice bez nadzora ne bi divljale.

Na kraju su učenice i njihovi roditelji bili toliko uznemireni tim paranormalnim aktivnostima da je Emili dobila otkaz.

Šta je, dakle, bio dvojnik Emili Saže? Da li je to bio komadić njenog duha koji je svojevoljno lutao bez njenog znanja i volje? Nekakva projekcija koje nije ni bila svesna? Priča o Emili Saže prenosi se iz generacije u generaciju, a potiče još od jedne njene učenice, Džuli von Guldenštub, koja je sve bizarne događaje ispričala piscu Robertu Dejlu Ovenu koji ju je zapisao i preneo budućim naraštajima.loading...