UKLETI KRUZER: Njime je KORONA stigla u Australiju, a sada putnici oboljevaju od MISTERIOZNE BOLESTI

Više od 300 putnika i članova posade obolelo je od misteriozne bolesti na kruzeru "Princeza Rubi" tokom putovanja od Teksasa do Meksika i nazad u periodu od 26. februara do 5. marta.

Kruzer
Pixabay.com

Od 2.881 putnika, 284 je prijavilo da je bolesno, što je skoro 10 odsto, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Od 1.159 članova posade, razbolelo se 34, što je oko tri odsto, prenosi Metro.

Simptomi koji dominiraju među obolelima su povraćanje i dijareja, prema podacima CDC. Sve do danas, uzrok bolesti je nepoznat.

Nakon izbijanja zaraze, članovi posade su obavestili goste o porastu broja obolelih na brodu. Članovi posade su takođe pojačali čišćenje i dezinfekciju i sakupili uzorke stolice od nekih bolesnih gostiju kako bi ih poslali u laboratoriju CDC-a na patološko testiranje.

Bolesnim putnicima rečeno je da se izoluju u svojim kabinama“, rekao je portparol kruzera.

Za sada nije poznato da li je neko od putnika hospitalizovan.

„Virus kruzera“

Bolest je verovatno uzrokovana norovirusom, rekao je portparol kruzera za CBS News. Međutim, još uvek nema zvaničnih informacija o uzroku zaraze.

Norovirus je veoma zarazan i često ga zovu „virusom kruzera“. Više od 90 odsto bolesti, koje uključuju dijareju na kruzerima, izazvane su norovirusom, prenosi CDC.

Kruzer „Princeza Rubi“ već širio koronu

Ovo nije prvi put da Princeza Rubi puni naslove medija zbog bolesti na brodu. Kruzer je imao brojne epidemije korona virusa, a jedno zloglasno putovanje 2020. godine stoji iza više od 10 odsto prvih slučajeva korona virusa u Australiji.