UŽASAN TREND HARA TIKTOK-OM! Doktori šokirani zbog toga šta klinci RADE SVOJIM ZUBIMA (VIDEO)

TikTokom vlada novi bizarni trend - klinci ravnaju zube turpijama za nokte, to snimaju i objavljuju na spomenutoj društvenoj mreži.

Printscreen

Broj ovakvih videa već je zabrinjavajuće veliki, a stomatolozi upozoravaju koliko je to štetno i glupo.

“Činite nepopravljivu štetu i uništavate zube”, rekao je za Insider dr Čed Evans, suvlasnik firme Texas Smile Magic Family Dental sa sedištem u Teksasu. Evansu su trend pokazale kolege s posla i šokiran je.

View this post on Instagram

I finally reacted to all the Tiktoks you’ve been tagging me in for months! FULL VIDEO LIVE ON YT! Make sure to go check it out and let me know what I should talk about next!! – – – #orthodontics #braces #reaction #reactionvideos #teeth #dentistry

A post shared by TheBentist (@thebentistofficial) on

Ono što rade klinci s turpijama za nokte slično je postupku koji rade kozmetički stomatolozi kada ravnaju oštećeni zub, ali je mnogo opasnije budući da se turpijom može oštetiti zubna gleđ te tako zub može da postane preosetljiv ili potpuno uništen, upozorava stomatolog.

Stručnjaci upozoravaju da je čak i profesionalno ravnanje zuba jako opasno i da se tako skraćuje životni vek zuba, a amatersko turpijanje može biti pogubno.