VERNICI SE KLANJAJU PRED NJIM: Tele rođeno sa “LJUDSKOM GLAVOM” izazvalo histeriju u Indiji! (VIDEO)

tele
print screen/you tube.com/Science & Technology

Internetom kruži snimak uginulog teleta, čija glava veoma liči na ljudsku. Životinja sa ovom anomalijom je rođena u Indiji, a zbog kulta i statusa koji ima, nad njim se klanja na hiljade vernika.

 

Tele je uginulo nekoliko sati nakon što je došlo na svet u jednom prihvatilištu za životinje u Muzafarnagaru na severu Indije. Čim se vest o neobičnom teletu proširila, lokalni seljani okupili su se u prihvatilištu, kako bi dobili blagoslov od “čudesnog stvorenja”, za koje su verovali da je avatar boga Višnua.

Video snimljen tom prilikom prikazuje ljude koji se klanjaju pred uginulim teletom, koje je stavljeno pod stakleno zvono. Sada planiraju i da mu izgrade hram, jer veruju da je upravo ono “Gokaran”, jedna od 24 inkarnacije boga Višnua.

– Bog se rodio iz tela krave. Došli smo da uzmemo njegov blagoslov – rekao je jedan od više hiljada ljudi koji su se poklonili teletu, dok je menadžer prihvatilišta za životinje izjavio da je reč o “čudu”.

Tele, čija je majka spasena iz klanice pre šest meseci, biće kremirano.

Veterinari, međutim, smatraju da tele nije nikakvo božanstvo.

– Ovo je slučaj anatomske anomalije. Neke genetske mutacije dovode do višestrukih strukturalnih deformiteta. Izgled ovog teleta se može objasniti samo naukom, nikako sujeverjem – kaže dr Adžaj Dešmuk.

“Neke genetske mutacije dovode do višestrukih strukturalnih deformiteta. Izgled ovog teleta se može objasniti samo naukom, nikako sujeverjem”, smatra on.