VEROVALI ILI NE: Ovaj sladoled možete da probate SAMO ako ste PUNOLETNI (VIDEO)

"Đavolji dah", je samo za one sa "čeličnim" stomakom

Sladoled
Pixabay.com

Verovali ili ne, postoji sladoled koji možete probati samo ako ste punoletni.

Vlasnik škotskog kafića “Aldwych”, Martin Bandoni, odlučio je da pre par godina, svojim mušterijama ponudi ono što smatraju najopasnijim i najljućim sladoledom na svetu.

Da biste probali “Respire Del Diavolo” tj. “Đavolji dah”, morate imati bar 18 godina, odnosno biti punoletni a potom potpisati papir o odricanju odgovornosti ukoliko nešto pođe po zlu. Na ovaj način pristajete na rizik od telesnih povreda, bolesti pa čak i moguće smrti.

Vlasnik recepture sladoleda tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasko umaka.

Pripremljeni sladoled jačine je 1.569.300 jedinica ljutine po Skovilovoj skali jačine paprike. Poređenja radi, Carolina Reaper Pepper, donedavno najljuće papričice na svetu ima između 1,4 i 2,2 miliona jedinica Skovila.

Priprema i sve vezano za taj sladoled toliko je opasno zbog prevelike ljutine, da osoblje mora da nosi rukavice pri rukovanju sladoledom. Iako nije poznato šta se sve nalazi u receptu sladoleda , vlasnici kažu da originalna receptura potiče iz davne 1936. godine.

Ipak, ima i onih koji ne razumeju kako to da neko ne može da podnese ljutinu, odnosno začinjeno jelo. Nedavno objavljena studija sugeriše da muškarci koji jedu pikantnu hranu mogu imati viši nivo testosterona, dok druga studija sugeriše da muškarci konzumiraju takvu hranu kako bi privukli pažnju, ali i radi uzbuđenja.

Da li biste imali dovoljno hrabrosti da probate ovaj sladoled?