Vest koja je uzdrmala svet: Svemir ne postoji, niko od nas ne bi trebalo da bude ovde!

Bilo je potrebno 10 milijardi dolara, najveći svetski akcelerator čestica i decenje istraživanja da bi se došlo do zaključka da svemir ne postoji, odnosno ne bi trebalo da postoji!

Nitko od nas ne bi trebalo da bude ovde! Zapravo, ceo svet, zvezde i galaksije ne bi trebalo da budu ovde!

Prema novoj kosmološkoj studiji, naš ceo svemir trebalo je da prestane da postoji odmah nakon stvaranja, piše Forbs, a prenosi „Dnevnik.hr”.

Istraživanje britanskih kosmologa upućuje na to da svemir nije trebalo da traje duže od jedne sekunde nakon Velikog praska. Do zaključka su došli zahvaljujući Higsovom bozonu iz 2012. i nedavnim astronomskim posmatranjima.

Svemir je nastao Velikim praskom, a onda je prošao kroz razdoblje brzog rasta koje se naziva kosmičkom inflacijom i danas se širi, ali polako. Ova teorija objašnjava mnogo toga u svemiru, pa i činjenicu da se čini da je isti u svim smerovima.

Predstavljajući rezultate istraživanja kraljevskom astronomskom društvu, Robert Hogan izneo je pomalo zbunjujući zaključak da svemir ne bi trebalo postojati.

Koristeći BICEP2 teleskop naučnici su tvrdili da su detektovali jedan od predviđenih učinaka kosmičke inflacije u svemiru danas. Kontroverzni rezultati još nisu prihvaćeni među kosmolozima, ali ako se dokaže da je to tačno bila bi potvrđena teorija inflacije i unapređeno naučno razumevanje svemira.

Tim istraživača analizirao je šta bi zapažanja BICEP2 teleskopa mogla da znači za stabilnost svemira kombinovanjem tih podataka sa podacima sakupljenim od strane fizičara koji su se bavili česticama Higsovog bozona.

Merenje te čestice omogućilo je fizičarima da pokažu kako naš svemir „sedi” u Higsovom polju. Međutim, postoji još jedna dolina u tom području, mnogo dublja, ali naš svemir je spasen upadanja u nju zahvaljujući velikoj energetskoj barijeri.

Problem sa rezultatima do kojih se došlo pomoću BICEP2 je činjenica da se predviđa nestanak svemira tokom kosmičke inflacije.

– To je neprihvatljivo predviđanje, jer da se ovo dogodilo ne bismo bili tu da o tome razgovaramo – rekao je Hogan, koji je studiju i vodio.

Naučnici su svesni da se tokom studije možda pojavila greška, a još jedno moguće objašnjenje zašto smo još uvek tu je da se događa neki drugi proces koga naučnici još nisu otkrili.loading...