VIDEO: Nije za one sa slabim srcem – ovo je horor priča koja potresa društvene mreže

Jeziva nesreća u kojoj je poginula jedna tinejdžerka dobila je svoj epilog. Izmaštan ili stvaran, procenite sami.

– Ćao. Ja sam Tereza Figaldo… Danas je 26 godina od moje smrti, ako ovo ne pošaljes na 20 adresa spavaću na tvojoj strani od ove noći zauvek! Ako ne veruješ ukucaj na google moje ime i videćeš! – ovo je poruka koja se periodično već godinama širi društvenim mrežama, sejući strah uglavnom kod tinejdžera i sujevernih ljudi.

Zrnce istine zaista postoji u gore navedenoj spam rečenici koju možete naći na internetu. Naime, kada potražite Terezu Fidalgo, saznaćete da je u pitanju devojka iz Portugala koja je 1983. godine doživela saobraćajnu nesreću. Na internetu ćete uz njeno ime obično pročitati i da je članica „belih dama”. 

„Bela dama” je termin koji označava ženu koja je umrla u nekoj stravičnoj nesreći, koja je trpela velike traume u životu, a u zagrobnom životu, kao duh, označava vesnika smrti, te će tako svako ko vidi ovu prikazu umreti ili izgubiti nekog člana porodice.

Tereza je, dakle, poginula u saobraćajnoj nesreći 1983. godine, i to je jedino što se pouzdano zna. Navodno se koja u kojima je bila sa troje saputnika nisu ni prevrnula niti udarila u nešto, već su se bez ikakvog logičnog uzroka prevrnula sama od sebe. Onda je policija našla kameru u prevrnutom automobilu, a na njemu snimak koji je, navodno, bio toliko stravičan da su ga oni koji su ga pogledali uništili istog trenutka po gledanju. Dve godine nakon te nesreće, reditelj Dejvid Ribord je snimio kratak film – rekonstrukciju tog događaja, i to izgleda ovako:

Ovaj snimak je postao pravi hit na društvenim mrežama. Verujete li vi da mrtva tinejdžerka progoni ljude po društvenim mrežama, pritom ih terajući da nižu gramatičke greške dok se preko njih obraća javnosti, ili verujete da je u pitanju urbana legenda?