VIDEO: Sve zbog par pića – ovaj čovek nakon pijanstva više od godinu dana proživljava pakao

Daniel Klavin (38) otac je dvoje dece koji zbog štucavice spava odvojeno od supruge, jedva jede i neprijatno mu je da izlazi u javnost.

Očajni Irac Daniel Klavin (38) koji štuca već dve godine očajan je saznanjem da za njegovo stanje verovatno nema leka. Počeo je da štuca nakon pijanog noćnog provoda koji će mu, čini se, uništiti život. Već sada spava u prostoriji odvojenoj od supruge, neprijatno mu je da izlazi u javnost i bori se da jede normalno.

Ovom ocu dvoje dece nedavno je dijagnostifikovana i multipla skleroza, pa veruje da je štucanje simptom bolesti.

– Štucavica je preuzela moj život. Ne znam da li ću je se ikad rešiti – kaže.

Društvo obolelih od multiple skleroze dosad nije čulo za štucanje kao simptom, međutim bolest na mozak može uticati na mnogo različitih načina.

Sve je počelo nakon izlaska tokom kojeg je popio, priznaje, malo više od uobičajenog, ali ništa preterano. Ni inače, tvrdi, nije previše pio. Sledeće jutro probudio se štucajući.

– Od tada sam probao sve, ali ne mogu da je zaustavim – kaže. Ima dana kada teško jede, a ona i onih kada ne ne može da diše po 30 sekundi. “Mogu da ležim satima i da štucam svake tri sekunde – žali se.

Trenutno viđa neurologa koji mu je propisao kloroprozamin, lek koji se obično koristi za lečenje šizofrenije. Ni on zasad nije zaustavio štucanje, ali Danielu se čini da ga je redukovao, prenosi “Kurir”.

– Štucam po sedam ili osam dana, a onda se iznenada zaustavi i bez štucavice sam pet ili šest dana – rekao je i dodao da je tako već nekoliko meseci, ali nije siguran da li je zbog leka ili nečeg drugog. Uskoro će početi s uzimanjem lekova za epilepsiju da proveri kako reaguje na njih.

Postoji mogućnost i da mu se u dijafragmu ugradi pejsmejker koji bi prekidao signal iz mozga i tako, nada se Daniel, zaustaviti štucanje.

Uprkos svom problemu, uspeo je da zadrži posao, a u tome mu pomažu tolerantne kolege.

Njegova supruga Suzan priznaje da se radi o velikoj borbi. Sada čak i kada ima dobru nedelju teško joj je da spava s njim u krevetu jer je već navikla da spava sama.

– Teško je koncentrisati na bilo šta kada je on u blizini. I dalje očajnički pokušavamo da nađemo nekoga ko može da pomogne jer je štucanje narušilo naše živote – kaže Suzan.