Ovo je verovatno jedan od najbizarnijih smrtnih slučajeva ikada.

 

Gejl Grajnds imala je 40 godina kada je preminula tokom šestočasovne operacije prilikom koje su hirurzi pokušavali da je odvoje od kauča.

Sudeći prema rečima svedoka, njen dom bio je u haosu i užasno prljav, jer je Gejl bila previše gojazna da bi čak ustala i otišla do toaleta.

Hitnu pomoć su pozvali njeni brat i buduća snaja jer je Gejl imala problema sa disanjem.

Preliminarna autopsija navela je da je uzrok njene smrti morbidna gojaznost.

Herman Tomas, čovek koji je živeo sa Gejl, rekao je da je činio sve što je mogao kako bi se staro o ženi koja je bila visoka 147 centimetara, a imala više od 217 kilograma. Ipak, policija istražuje i moguće je da će protiv njega biti podignuta optužnica zbog zanemarivanja, jer je u stanu smeće razbacano po podu, a zidovi su isprljani fekalijama. Slike su bile oborene sa zidova, a nameštaj preturen. Susedi kažu da su viđali Tomasa, ali da nisu imali predstavu da u kući živi još neko.

Bolničari koji su ušli u njen dom morali su da nose gas maske. Nekoliko puta su pokušali da podignu Grajndsovu sa kauča, ali njeno telo je postalo jedno sa meblom i morali su da je odvezu u bolnicu tako što su je sa sve nameštajem prevezli u kamionskoj prikolici.

Nažalost, žena je preminula spojena za sofu u bolnici Martin Memorijal.