VOĐA SEKTE IM ISPRAO MOZAK: Jezivi krici “đavolovih devica” govore o paklu koji su preživele (VIDEO)

Snimci skrivani 40 godina otkrivaju kako je Čarls Menson kontrolisao sledbenice kulta. Na snimcima se vide kako devojke obrijanih glava rukuju noževima i vatrenim oružjem i diskutuju šta bi se dogodilo ako bi neko pretio njihovom "Čarliju".

wikipedia/California Department of Corrections and Rehabilitation

Stojeći iza običnog drvenog stola u starinskoj kolibi, oči triju devojaka izgledaju prazno i stakleno, dok im osmeh deluje kao da su upravo doživele mističnu viziju.

“Mogli bismo da uzvratimo tako brzo”, kaže devojka u sredini.

“Čime?”, pita osoba koja se nalazi iza kamera.

“Bilo čime”, kaže devojka sa desne strane.

“Kako god. Šta god da je pri ruci. Mi smo životinje!,” nastavlja.

Čarls Menson
Beta / AP Photo

Devojke, koje nose jakne sa natpisima “Đavolove device”, “Đavolove veštice” i “Đavolove ćerke” na leđima, nisu glumice. Ove reči izgovaraju sa verom i ozbiljnošću.

O Čarlsu Mensonu govore sa takvom slepom odanošću kao da su u srodstvu. Menson je bio poznat po “ispiranju mozga” svojim mladim sledbenicima, kako bi počinili seriju brutalnih ubistava tokom leta 1969. godine u Los Anđelesu, koja su šokirala svet.

Menson je tokom 1960-ih godina u kalifornijskoj pustinji osnovao zajednicu “Porodica”. Smatrao je sebe “reinkarnacijom Hrista” i podstakao sledbenike na niz ubistava ne bi li izazvao rasni rat crnaca i belaca, u kojeme bi, po Mensonu, pobedili belci.

Menson, odgovoran za ubistvo 35 osoba, među kojima i glumica Šeron Tejt, preminuo je u novembru prošle godine u 83. godini.

Guru koji je postao ubica, s kukastim krstom istetoviranim na čelu, jedan je od najpoznatijih kriminalaca u SAD u zatvoru je proveo više od 40 godina.