VRAČARA IZ SRBIJE OJADILA GASTARBAJTERE: Skidala “crnu magiju”, kad vidite KOLIKO JE NAPLAĆIVALA – pašćete u nesvest

Vračara S. J. (50) uhapšena je pre dva dana u Austriji zbog sumnje da je ojadila više gastarbajtera.

Pixabay.com

Od njih je uzimala silan novac i zlato kako bi sa njih, navodno, “skidala crnu magiju”.

Kako prenose mediji, srpska državljanka je samo od jedne žrtve uzela zlato u vrednosti od čak 30.000 evra, dok je od drugih prevarenih osoba za jednu seansu uzimala i po 1.000 evra.

Prema pisanju austrijskih medija, živela je u Gerasdorfu i sumnjiči se da je prevarila više osoba u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj, kao i da su se na njenoj meti nalazili Vlasi koji su radili u tim zemljama.

Slađana je na internetu dala oglas da “skida crnu magiju” i njoj su se telefonom javljali uglavnom gastarbajteri. Tokom razgovora Slađana bi saopštavala žrtvama da je neko na njih bacio tešku kletvu i da oko njih “vidi crne senke”. Zatim bi oštećene počela da teši da nije sve izgubljeno jer ona može da im pomogne, ali da će to, naravno, da košta.

Vračara je potom tražila da joj uplate novac na račun da bi ona mogla da kupi kartu i dođe kod njih kako bi im iz života trajno uklonila opasne vradžbine.

S. J. bi se pobrinula da u stanu ili kući ne bude nikoga osim osobe koja ju je zvala. Zatim bi iz torbice vadila krstiće, ikone, crni konac, ružino ulje, kamen… Potom bi upalila tamjan i počela da kadi prostoriju, izgovarajući nekakve “magične reči”. Žrtvi bi vezala crni konac oko ruke i dala joj da glača kamen. Na kraju rituala, koji je obično trajao 15 minuta, osumnjičena bi osobi davala da popije par kapi ružinog ulja, objavili su austrijski mediji.

Po okončanju seanse S. J. bi, u zavisnosti od njene procene imovinskog stanja žrtve, tražila novca, zlatan ili srebrni nakit.

Žrtve su reagovale s olakšanjem i nisu dugo raspravljale o ceni. Plaćali su koliko god bi S. J. rekla da treba. Jedna žrtva je platila 1.000 evra za “tretman” i navodni lek, druga je za seansu izdvojila nekoliko hiljada evra, dok je treća žrtva dala zlatnike u vrednosti od čak 30.000 evra. Slađanu su policiji prijavili rođaci oštećenih osoba, koji nisu mogli da poveruju šta se dogodilo.

Austrijski portali naveli su da je S. J. sa porodicom živela u velikoj kući u Gerasdorfu i da niko od ukućana nije bio zaposlen.

“To nije bilo ni potrebno kada se ima u vidu koliko je uhapšena vračara zarađivala “skidanjem crne magije”. Prilikom pretresa kod osumnjičene Slađane pronađene su dragocenosti poput zlatnih i srebrnih novčića, nakit, ali i veća količina novca, najčešće švajcarskih franaka”, navodi policija.

S. J. je određen pritvor, a austrijska policija veruje da je ova vračara prevarila više desetina lakovernih i naivnih lica.