Zaštitite vaše dete od KRAĐE IDENTITETA, evo i kako!

dete
pixabay.com

Samo u 2015. identitet je ukraden od skoro 15 milijardi ljudi. Statistika kaže, kako portal ViralNova navodi od toga je 13 miliona ljudi bilo poreklom iz SAD-a. I dok smatramo da se samo odraslim osobama krade identitet, od 2011, sve više su na meti deca.

Zašto se deci krade identitet?

 

To je naročito česta pojava u SAD-eu zato što najčešće lista optužbi, dugovanja i ostalih dokumenata koji su nastali kao prirodna posledica birige države o svojim građanima bivaju čiti, tj. nikakva mrlja se o detetu ne može naći. To automatski prevarantu daje mogućnost da uzme još jedan kredit u banci ili se zaduži kao stident.

U današnje vreme deca su jako laka meta jer često imaju štedene račune od malih nogu koji se mogu kontrolisati preko mejlova roditelja. Jer mnogo roditelja prima mnoštvo virtuelnih i materijalnih podsetnika i izveštaja o mesečnom balansu štednog računa njihove dece, pa je stoga i identitet mališana hakerima skoro pa podaren.

I danas u mnogim državama SAD-a i sveta nisu doneseni zakoni kojima se štite ovakvi računi za decu.

Sve informacije o nama, pa i o deci mogu da se ukradu iz raznih baza podataka, a najpogodinje za ovakvu vrstu krađe su definitivno najpogodinje baze zdravstvenog osiguranja koja god država da je u pitanju.

Kako saznati da li je ukraden identitet vašem detetu?

1. Ako stalno primate pozive raznih agencija i kompanija koje nude osiguranja ili nešto prodaju, a traže vaše dete umesto vas.

2. Ako već odobrene kreditne kartice ponovo stižu na vašu adresu kao neodobrene

3. Ako se ispostavi da vaše dete već ima vozačku dozvolu, ili gomilu neplaćenih računa i kazni.

 

Naravno, ako smatrate da je identitet vašeg deteta ukraden, obratite se prvo lokalnoj policiji koja će otvoriti istragu i uputiti vas na više instance!loading...