ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE ZA 2018.GODINU: Nostradamus je prorekao OGROMNE KATASTROFE I MNOGO ŽRTAVA

Nostradamus
wikipedia.org

Na današnji dan rođen je jedan od najpoznatijih proroka Nostradamus, koji je za sledeću godinu predvideo neke velike katastrofe.

 

Ako se uzmu u obzir neka od njegovih proročanstava koja su se obistinila, kao što su francuska revolucija, sletanje na Mesec, ili otkriće atomske bombe, onda bi čovečanstvo trebalo da se zabrine zbog onoga što je Nostradamus predvideo za 2018. godinu.

Ako je verovati njegovim predikcijama, sledeće godine će se desiti erupcija Vezuva, a odmah posle i snažan zemljotres, a u ova dva događaja će život izgubiti 16 hiljada ljudi, piše sajt Disclose.tv. 

Takođe, prorok je predvideo i strahovito snažan zemljotres na zapadnoj teritoriji SAD, čiji će se talasi osetiti širom sveta.

U njegovim proročanstvima je zapisano da će početkom 21. veka izbiti rat u Francuskoj, koji će se proširiti na ostatak Evrope, a pretvoriće se u “sukob dve sile”. Tvrdi i da će nakon nemirnog perioda od dvadesetak godina, 2025. opet zavladati mir, ali da će “malo ko moći da uživa u njemu”. 

Nostradamus je rođen kao Mišel de Notr Dam 14. decembra 1503. godine u mestu Sent Remi de Provans u Francuskoj pokrajini Provansa.  Bio je francuski lekar, astrolog i navodni prorok. Njegova knjiga “Proročanstva” izdata je u milione primeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava ikad štampana. Prvo izdanje se pojavilo 1555. godine i od dana kada je objavljena, privukla je mnogo pažnje u svetskoj javnosti.

Tvrdilo se da je Nostradamus proricao događaje tako što je sipao vodu u činiju , a onda je dugo posmatrao, nakon čega su mu se javljale vizije budućih događaja. Proročanstva je pisao u stihovima i u malo “zavijnoj” formi u strahu da ga ne optuže za veštičarenje, zbog koga se u to vreme išlo na lomaču. Od toga je delom spašen zato što je bio miljenik Katarine Mediče, poznate po sklonosti ka okultnom.