Naša deca će biti potpuno nepripremljena za ta teška vremena – da bi se suprotstavila takvom stanju, jer roditelji danas ne uče decu strahu Božijem i stidu pred ljudima, poručuje starac Ilarion

 

Starac Ilarion izrekao je zastrašujuće proročanstvo o vremenima koja dolaze, a koja kako kaže, će biti nezamislivo teška.

“Nastupaju teška vremena, jer nestaje vere. Zbog siromaštva – radi hrane i odela – ljudi će prodavati svoje duše. Svet će postati zao, nestaće milosrđa i ljubavi među ljudima. Sveštenici i mirjani biće isti, i neće biti nikog da poučava vernike”, naveo je on.

On kaže da će carevati novac i strastveno nastojanje da se živi – iživljavajući se, a niko se neće brinuti za ljudske duše.

“Sve će biti podvrgnuto sticanju. Svi će biti ravnodušni prema svome spasenju i veri. Nestaće straha Božijeg. Smisao dužnosti i odgovornosti postaće nerazumljiv. Sve će se vrteti oko novca. Svi će trgovati uzajamno”, navodi se dalje. On je prorekao da će se zlo s neverovatnom silom širiti po svetu i da ne možemo čak ni da zamislimo koliko će biti teško, naročito za decu.

“Naša deca će biti potpuno nepripremljena za ta teška vremena – da bi se suprotstavila takvom stanju, jer roditelji danas ne uče decu strahu Božijem i stidu pred ljudima. Oni će zbog toga postati plen mnogih zala”, kaže starac Ilarion koji je poručio majkama da ne odbacuju svoju decu kako se talas tog pokvarenog veka ne bi obrušio na njih.loading...