Mislite da su svi susret sa vanzemaljcima izmišljotine ljudi željnih pažnje? pokušajte onda da objasnite OVE SLUČAJEVE!

Decenijama nakon što je „Projekat plava knjiga” koji je beležio prijave susreta sa NLO zatvoren, na internetu su postali dostupni mikrofilmovi tih navodnih „događaja 3. vrste”, piše Dejli mejl.

Sada svako besplatno može da pogleda svaki od 12.000 slučajeva susreta sa vanzemaljcima i sam pokuša da reši njihovu misteriju.

USAF kaže da je „Plava knjiga” obuhvatila 12.618 izveštaja o primećivanju NLO, od kojih je 701 i dalje misterija.

Listajući ove slučajeve moguće je naučiti mnogo tadašnjem vremenu i načinu razmišljanja ljudi.

Na primer, američka vlada objavila je nekoliko slučajeva opažanja NLO 1948. godine. Danas se veruje da su ti „bliski susreti” bili podstaknuti paranojom Hladnog rata.

Zbog jednog od nerešenih slučajeva skovan je termin „leteći tanjiri”! Naime, izvesni Kenet Arnold primetio je devet neidentifikovanih letećih objekata iznad planine Rainier 24. juna 1947. a za njegove izjave zainteresovale su se čak i vladine agencije.

Slične prizore navodno su videli i pojedini stanovnici Oklahome samo mesec dana ranije.

– Leteli su u dijagonalnim formacijama koje su se protezale na oko osam kilometara od prve do poslednje letelice – opisano je u izveštaju.

Arnold je procenjivao da su se kretali brže od 1.600 km/h, a zbog njegovog opisa kretanja letelica, one su dobile naziv „leteći tanjiri”.

Neki slučajevi su rešeni, tako što su objašnjeni optičkim varkama, ili postojanjem tajnih vojnih letelica, ali neki su i dalje misterija.

Zato, svi teoretičari zavere i ljubitelji priča o „malim zalenim” mogu da zasuču rukave i pokušaju da reše ove misterije.

Mislite da ste dorasli izazovu?

Dokumenti koji su ranije mogli da se vide samo u Nacionalnim arhivama u Vašingtonu sada su dostupni na ovoj adresi.loading...