ŽELE DA LIČE NA ŽENE SA ZAPADA: Bizarni trend koji se širi među Azijatkinjama je OPASAN PO ŽIVOT

azijatkinje
Print screen/Taobao

Poslednji bizaran trend ulepšavanja zahvatio je Azijatkinje koje žele da imaju nos kao žene iz zapadnih kultura.

 

Azijatkinje stavljaju tanke klinove u nozdrve da bi što više ličile na žene sa Zapada. Tako postižu da njihovi nosevi izgledaju više prćasti i da ne budu obli na vrhu, što je specifično za Azijate.

Bizarni trend se pojavio pre dve godine u Južnoj Koreji, a onda se proširio na Japan, Kinu i Tajvan. U tim zemljama se mogu kupiti setovi koji sadrže dva zakrivljena klina dužine od 2 do 3 centimetara i pribor za njegovo podešavanje. Zanimljivo je da mu je cena simbolična, košta samo 1 funtu, pa je tako pristupačan svim ženama, a može se nabaviti na sajtu za on lajn kupovinu Taobao, piše Daily Mail.

 

U instrukcijama koje pišu na ovom proizvodu stoji da bi klinove prvo trebalo plasirati u nozdrve, a onda ih specijalnim klještima namestiti da stoje pod uglom od 45 stepeni.

 

Trend koji mnogim ženama omogućava da koriguju svoj nos bez podvrgavanja plastičnoj operaciji, sa sobom ipak, nosi i neke ozbiljne zdravstvene posledice. Do sada je zabeležen jedan teži slučaj, kada je jedna 25- ogodišnjakinja iz Tajipeja zamalo izgubila nos, zato što je pomenutim klinovima pocepala nosnu sluzokožu, a onda se tu razvila infekcija. Jedna žena iz Kine je dok je stavljala klinove, slučajno ušmrknula neki od sitinijih delova, koji su joj lekari posle pronašli u želucu.

Zbog ovakvih slučajeva neki lekari upozoravaju žene da je ovaj trend za ulepšavanje opasan po život i da može dovesti do još ozbiljinijih komplikacija.