Želela porođaj bez pomoći lekara! Žena DETE RODILA U BAŠTI I SVE SNIMILA (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Nemica Sara Šmit ima šestoro dece i svako je rođeno van bolnice. Tokom prvog porođaja imala je pomoć babice, a svaki sledeći put porađala se sama. Njen drugi porođaj odvijao se u švedskoj šumi, a svoje najmlađe dete rodila je u bašti svoje kuću, u gradu Haleu.

printscreen/youtube.com/Sarah Schmid

Pre nego što je odlučila da se porodi bez pomoći medicinskog osoblja, Sara se dobro pripremala čitajući adekvatnu literaturu. Tako je i dobila inspiraciju da uradi nešto što je za većinu današnjih trudnica nezamislivo.

– Posmatrala sam porođaje u bolnici i svaki put samo osetila nervozu i nelagodnost. Poželela sam da sve što je neophodno za rođenje mog deteta uradim potpuno sama – rekla je Sara za britanski San.

Suprug Tim nije bio prisutan kada se rodilo njihovo prvo dete, i to je Sari dalo ogromnu dozu samopouzdanja. Već tada je poželela da svoje drugo dete rodi van kuće, a sudbina je htela da se porođaj dogodi u švedskoj šumi. Tim je došao nekoliko sati posle rođenja sina.

– Svaki moj odlazak u bolnicu je stresan. Sa druge strane, šumski ambijent me opušta i tako sam odabrala savršeno mesto za porođaj. Nije me uplašilo to što sam bila sama. Bio je to dobar način da se suočim sa svojim strahovima, pa je svaki sledeći porođaj je bio lakši i opušteniji – objašnjava Nemica.

Snimak poslednjeg porođaja je okačila na Jutjub, a do sada ga je pregledalo oko 900 000 korisnika.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO