10 NAJČUDNIJIH POSLOVA: Ne samo da ova zanimanja postoje nego su neka od njih odlično plaćena!

Kovčeg sahrana
Beta

Na svetu postoji niz potpuno neobičnih poslova za koje verovatno ni sami nikad niste čuli. Tako na primer, kao što možete unajmiti nekoga da vam šeta psa, možete unajmiti nekog i da vas pomazi ili da žali za nekim ko je vama blizak, a ko je preminuo, piše Biznis insajder.

 

Ovo je lista od 10 najčudnijih zanimanja na svetu:

1. Osobe koje izvlače otrov iz opasnih zmija, kao što su kobre. Otrov se koristi za izradu protivotrova i u druge laboratorijske svrhe pa njegov gram košta hiljadu dolara.

2. Profesionalne deveruše su devojke koje unajmite ako nemate nekog ko će vam na venčanju odigrati tu ulogu. Trenutno postoje i firme koje se bave najmom profesionalnih deveruša. To se plaća od 300 do 2 hiljade dolara.

3. Profesionalni žalioci osobe su koje se mogu unajmiti kako bi žalile za pokojnikom na njegovoj sahrani. Firma u Velikoj Britaniji koja ih iznajmljuje zove se “Rent A Mourner”, a za najam na dva sata naplaćuje 70 dolara.

4. Instruktori surfovanja za pse mogu se pronaći u brojnim odmaralištima uz okeane. Oni su ti koji pse mogu naučiti da surfuju na talasima.

5. Osobe koje možete unajmiti kako biste se s nekim pomazili. Oni sat vremena maženja naplaćuju i 80 dolara. Samanta Hes koja se bavi tim poslom tvrdi kako mu je loša strana to što sa sobom nosi emocionalni teret.

6. Profesionalni gledaoci televizije. Iako se čini da je ovo vrlo lagan posao, reč je o ljudima koji u različitim TV emisijama mogu pronaći “klipove” na određenu temu koji su nekome potrebni.

7. Osobe koje oslikavaju urne. Ljudi u žalosti ponekad nakon kremiranja pokojnika od umetnika zatraže da im ukrase urnu u kojoj će držati pokojnikov pepeo.

8. Procenitelji zadaha osobe su koje mahom rade za kompanije koje proizvode žvakaće gume, paste za zube ili vodu za ispiranje usne šupljine. Oni procenjuju delotvornost tih proizvoda kako bi proizvođaču ukazali treba li nešto popraviti.

9. Osobe koje probaju hranu za pse kako bi procenile da li je dovoljno kvalitetna. Unajmljuju ih proizvođači hrane za pse, a kada hranu probaju obično je pljunu.

10. Osobe koje određuju pol pilića. Najčešće ih unajmljuju oni koji se bave živinarstvom.