KOLIKO JE TEŽAK PUTIN? Njegovo bogatstvo nemoguće je izmeriti, a mi vam donosimo poduži spisak imovine

Vladimir Putin
Printscreen/Facebook.com

Predsednik Rusije Vladimir Putin poseduje veliko bogatstvo, pa se za njega često kaže da živi pravi život ruskog cara.

 

U periodu od 1999. do 2000.godine, Putin je bio ruski premijer, da bi godinu dana kasnije postao predsednik. 2008. godine, na tom mestu ga je zamenio Dimitri Medvedev, koji je Putina ponovo postavio na mesto premijera, da bi 2012. godine, Putin opet dobio titulu predsednika.

Pod njegovim vođstvom, Putin je smanjio poreze, uveo nove zakone i još mnogo toga, a poznat je kao osoba koja podržava nuklearnu industriju. Vladimir Vladimirovič Putin rođen je 7. oktobra 1952.godine u Lenjingradu, gde je stekao svoje obrazovanje.

Od 1983.godine, on je oženjen Ljudmilom Putinom, ima dvoje dece – Jekaterinu i Mariju. 

2011. godine, okružen novinarima, Putin je izašao iz mutnih voda Crnog mora, prekriven ostacima antičkog blaga, što je naravno bio PR trik, koji je postigao svoju svrhu – Putin je bio predstavljen kao moćna persona, džudo majstor, ljubitelj životinja i nedodirljivi vođa Rusije.

Ali, pojavio se još jedan PR trik – on je spontano poklonio sat od 10.000 evra malom dečaku sa sela, što je dovelo do pitanja, da li Putin negde ima svoje zakopano blago?

Kako političar sa prijavljenom zaradom u visini od 140.000 dolara može živeti život ispunjen luksuznim satovima i palatama? 

Ovo je samo deo Putinovog bogatstva: 

Satovi 

Lep sat je jedna od brojnih luksuznih pogodnosti koje mnogi ne mogu da priušte. Ali, kada imate dosta novca, skupoceni časovnik je među prvim stvarima koje ćete kupiti. Putin ima najskuplju kolekciju časovnika, kada posmatramo sve svetske vođe. Barak Obama i Fransoa Oland poseduju časovnike koju su vredni i manje od 200 dolara, ali Putin ima kolekciju čija je procenjena vrednost 750.000 dolara. Najskuplji komad iz njegove kolekcije je Lange & Sohne izdanje, koje je prekriveno kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, koje košta oko pola miliona dolara. 

Jahte 

Објава коју дели carlos bans (@bansc00) дана

Foto: Ilustracija

Većina nas bi bilo srećno ako bismo imali prilike da posedujemo barem jednu jahtu tokom života. Ali, za Vladimira Putina, jedna jahta nije bila dovoljna. On ima flotu koja se sastoji od četiri jahte, strateški raspoređene u njegovoj zemlji. Navodno, jednu jahtu je dobio kao poklon od najbogatijih Rusa, što postavlja pitanje šta je on uradio za njih, kako bi dobio tako skupoceni izraz njihove zahvalnosti. Njegova najpoznatija jahta košta oko 37 miliona dolara, ima profesionalno dizajnirani enterijer, vinski podrum ispunjen ekskluzivnim izdanjima i bazen sa vodopadom.

Automobili

Објава коју дели Jesus Rocca (@jesusrocca) дана

Foto: Ilustracija

Vladimir Putin je oduvek voleo automobile. Kako saznajemo, prvi automobil je dobio na poklon od svoje majke, koja ga je dobila na lutriji. On je tada bio na trećoj godini fakulteta. Kada je odrastao, on je nadoknadio sve nedostatke koje imao tokom mladosti, jer ipak, on je najmoćniji čovek Rusije. Koliko automobila poseduje? Najnoviji popis njegove automobilske flote broji oko 700 vozila, što je za 699 više od potreba jedne osobe. On čak na raspolaganju ima i Formula 1 automobile, ali kaže da su mu omiljeni oni koji su napravljeni u Rusiji. Najskuplji auto iz njegove flote je specifična limuzina, dizajnirana samo za njega.

Avioni

U retkim prilikama, svako od nas će možda ići privatnim avionom, obično do neke udaljene lokacije, za veoma specijalnu priliku. Za Putina, privatni avioni su svakodnevna stvar. Pored predsedničkog aviona, Putinova ekstravagancija ide mnogo dalje. On izgleda želi da poseduje avion svake veličine, koji će mu svakodnevno biti na raspolaganju. Poseduje ukupno 43 aviona, čija je procenjena vrednost milijardu dolara.

Toalet od 75.000 dolara

Već smo pomenuli ljubav prema ekstravaganciji ruskog predsenika, ali ključni element luksuza u jednom od njegovih aviona je toalet od 75.000 dolara. To verovatno na najbolji način prikazuje njegove potrošačke navike i daje dovoljno razloga za budnu pažnju medija.

Palate

Објава коју дели BALI STYLE (@bali_style) дана

Foto: Ilustracija

On poseduje 20 masivnih poseda u čitavoj zemlji, koji koštaju nekoliko milijardi dolara. Sve njegove palate su luksuzne i visokog kvaliteta, a najimpresivnija je struktura u italijanskom stilu, koja vredi milijardu dolara. Ovaj projekat je bio obavijen velom tajne tokom izgradnje, tako da mediji nisu imali pristup posedu.

Helikopteri

Nakon 43 aviona, da li bi vam ikada palo na pamet da kupite i helikopter? Pa, Putinu je palo na pamet. Njegova flota helikoptera je naoružana do zuba, za svaki slučaj, ako nekom neupućenom nesrećniku padne na pamet da pokuša da mu naudi.

Putin je ipak malo ispod Baraka Obame kada govorimo o helikopterima – Obamina flota vredi oko 20 milijardi dolara. Ipak, kada prebrojite sve automobile i avione, helikotperi deluju kao suvišni. Najimpresivniji helikopter njegove flote je Mi-8 koji je u potpunosti prilagođen njegovim željama, bezbednosti i komforu.

Degustator

Објава коју дели Zdzisław Wójcik (@zjaw) дана

Foto: Ilustracija

Vladimir Putin je nešto poput antičkog vladara – ima dovoljno moći da vlada polovinom planete. On sam sebe definitivno smatra kraljem, jer ima člana osoblja, čiji je zadatak degustacija svih obroka. Zbog mogućnosti trovanja, Putin je odlučio da se osigura na najbolji mogući način. Iako nikada ne biste pomislili da u današnje vreme postoji pozicija degustatora hrane, Putinov degustator to radi po čitav dan.