350.000 Srba ima pravo na BESPLATNU STRUJU, ali to pravo koristi tek svaki peti! Kada vidite ZAŠTO sve će vam biti jasno

Strujomer Brojilo
Printscreen/Youtube

Pravo na besplatne kilovate struje i kubike gasa od 350.000 socijalno ugroženih iskoristio je tek svaki peti siromašni građanin Srbije.

 

Kako piše list Politika u izdanju od petka, ove godine 67.000 socijalno ugroženih koristi pogodnosti, jer je skupa dokumentacija da bi ostvarili svoje pravo.

Razlog tako malog odziva posle pet godina, koliko se ove pogodnosti daju, jeste što socijalno ugroženi ne smeju da imaju dug za struju, s jedne strane, a s druge da plate 2.000 do 3.000 dinara kako bi prikupili svu potrebnu dokumentaciju da bi ostvarili pravo na ovaj popust, što većina nema da plati.

Iz Ministarstva energetike rekli su za list, da će deo od 270 miliona evra kredita Svetske banke biti iskorišćeno za povećanje broja građana koji imaju pravo na olakšice za struju.

List navodi i da bi do sredine godine trebalo da bude usvojena uredba koja će pojednostaviti proceduru za dobijanje povlastica.

Socijalno ugroženi građani imaju pravo na 250 kilovat sati struje mesečno.