Šest znakova da se VAM SE ŠEF NABACUJE! Dame, naročito pažljivo PROUČITE DRUGI

Posao
Pixabay.com

Mislite da vam se šef nabacuje? Vrlo je moguće, naročito ako primećujete neke od sledećih signala u njegovom ponašanju!

 

Ponekad je jako teško oceniti da li se vam se šef nabacuje ili ne. Do sada su napisane knjige i mnoga istraživanja o međuljudskim odnosima koja govore o tome. Ako vam prečesto dodeljuje komplimente, zove vas i šalje vam poruke čak i vikendom i smeje se svim vašim štosevima čak i onima koji nisu smešni, tu definitivno nešto ima, piše Business Insider.

Ponekad je veoma teško razlikovati da li se nekome sviđate ili je samo kulturan. Ponekad i laskavi ljudi mogu biti pogrešno shvaćeni. Zato ćemo vam ovde dati 6 glavnih odlika koji vam mogu ukazati na to da li se dopadate šefu ili ne.

1. Izaziva u vama čudan osećaj u stomaku

Ponekad se jednostavno pojavi neki unutrašnji glas koji vam govori da se između vas i vama nadređenog nešto događa, što u početku može izazvati da se oboje kada ste blizu jedno drugome osećate čudno.

– Poverujte ovom instiktu naročito ako osećate leptiriće u stomaku – prenosi Biznis Insjader reči čuvene psihološkinje Lin Tejlor.

2. Flertuje?

Posmatrajte kako se vaš nadređeni ponaša prema drugim kolegama. Možda je u pitanju samo poletna i druželjubiva osoba, koj želi da udovolji ljudima. Jako je važno da primetite kako se ponaša prema drugim ljudima, da ne biste prerano donosili zaključke. Budite veoma pažljivi u tumačenju nečijih namera koje se kriju iza određenih obrazaca ponašanja.

3. Skoro redovno organizuju sastanke posle radnog vremena

Ako povremeno morate da ostanete na sastanku posle radnog vremena koji se oduži do noćnih sati, neka vas ne čudi. Događa se.

– Ako počnete da uviđate obrazce koji se izdvajaju na sastancima koji se odvijaju uvek kasno ili ako se sastaje prečesto i mimo firme, onda vaš šef verovatno hoće da izađe iz kolegijalne sfere – kaže Lin Tejlor za Biznis Insajder.

4. Zove vas ili vam šalje poruke bez preterano važnog razloga

Mnogi menadžeri koji moraju da urade veliki deo posla, kada vas okrenu u tek onako, a ne da bi se raspitali za neki važan konkretan podatak, verovatno u slobodne vreme razmišljaju o vama i više nego što bi trebalo.

5. Govor tela im je čulan i senzualan

Posmatrajte njihov govor tela i kontakt koji ostvaruju očima. Ako ih uhvatite da vam prečesto “kradu pogled” ili zadržavaju pogled na vama i duže nego što vam je prijatno, to može biti pravi znak da se sviđate šefu ili šefici.

6. Poverava vam se…

Ako sa vama dele profesionalne ali i lične stvari koje govore retko kome, to je definitivno znak da želi da ima sa vama nešto mimo poslovnog okruženja. Ali i to je mač sa dve oštrice, jer neko može da vam se poveri zato što vas izuzetno ceni kao osobu, a ne zbog toga što se zaljubio u vas.loading...