RAJ ZA MEDICINARE: Ovaj grad u Srbiji zaposlio je sve lekare sa biroa

Lekar Stetoskop
Pixabay.com

U Domu zdravlja Svilajnac posao je dobilo osam mladih lekara iz ovog grada, koji su bili na evidenciji Nacionane službe zapošljavanja (NSZ).

 

Njihove plate će finasirati opština iz budžeta.

Reč je o lekarima koji su nedavno završili fakultete. Oni su sa opštinom potpisali ugovore o radu.

Predsednik opštine Predrag Milanović izjavio je novinarima, posle potpisivanja ugovora, da su “za sve lekare sa teritorije Svilajnca, koji su bili na evidenciji NSZ obezbeđena sredstva za plate u budžetu i oni danas počinju da rade u službama Doma zdravlja”.

Smatramo da mladim ljudima, naročito lekarima, ali i svim ostalima koji su uložili trud i sredstva u obrazovanje, treba da nađemo mesto u društvu – rekao je Milanović i dodao da se od mladih lekara očekuje veliki rad i pomoć građanima opštine i podizanje nivoa zdravstvenih usluga.

Zamenica predsednika opštine dr Danijela Stojadinović, ocenila je da je “veliki uspeh što u Svilajncu više nema nezaposlenih lekara”.

Ispunili smo ono što smo obećali lane, tako da su sada svi lekari koji su bili na birou rada u radnom odnosu. Ovu su trenutna rešenja ali mi pravimo prostor, modernizajemo i proširujemo naše službe i zdravstvene usluge, kako bi mladi ljudi ostali da žive i stvaraju porodice u Sviljncu – rekla je Stojadinović.

Novozaposleni lekari će raditi u Službi hitne pomoći, Službi kućne nege, stacionaru i na terenu u okviri velike akcije sistematskog pregleda stanovništva u Svilajncu.

Velika pomoć dobiti ovako mlad kadar, pun entuzijazma, voljan da radi i mi ćemo njih maksimalno uposliti da pojačamo zdravstvenu zaštitu u onim segmentima gde ima najviše potreba – ocenila je direktor Doma zdravlja dr Vera Branisavljević.

Domu zdravlja u Svilajncu danas je uručeno i novo sanitetsko kombi vozilo za prevoz bubrežnih bolesnika koji dolaze na hemodijalizu u Centar u sastavu Doma Zdravlja.