OVAKO izgledaju NOVI računi za STRUJU sa TAKSOM ZA JAVNI SERVIS (FOTO)

Strujomer Brojilo
Printscreen/Youtube

Danima se govori o tome kako računi za utrošenu električnu energiju za mesec januar kasne dobrih deset dana, pa smo dobili odgovor da je to zato što se čekala izrada novih računa, sa uračunatom taksom za javni medijski servis.

I koliko god bile burne reakcije građana na odluku Skupštine o ponovnom uvođenju RTV pretplate sa početkom 2016. godine, nije se odustalo od toga i počev od danas, petka 19. februara, na adrese širom Srbije počinju da stižu novi računi.

Oni izgledaju ovako:

 

Naizgled računi su potpuno isti kao prethodni, ali ako se bolje skoncentrišete i zadubite u stavke, primetićete, na poslednjem mestu “Taksu za javni medijski servis” i u stubcu sa iznosima piše 150,00 rsd.

 

Kako je pređašnji pokušaj naplate završen neuspešno jer je plaćanje bilo opciono te veliki broj građana nije izdvajao novac za to, pa nije pronađen adekvatan način “prinudne naplate”, ovog puta osmislili su tako da nemate mogućnost da odbijete plaćanje: račun za struju morate da platite i nikako ga ne možete umanjiti u odnosu na navedeni iznos – čak iako uopšte nemate tv predajnik u svom domu.

[!poll id=”76″]