SVI BI BILI ZBUNJENI: 10 najčudnijih pitanja na razgovoru za posao

Razgovor za posao
pixabay.com

Ako ste mislili da je zahtev poslodavca da navedete svoje slabosti nešto najteže što ste doživeli na razgovoru za posao, razmislite ponovo.

 

Kompanija Glasdor svake godine pravi listu “najčudnijih“ pitanja koje su zaposleni dobijali na intervjuima sortirajući na desetine hiljada pitanja, prenosi Telegraf.

Ovo je top 10 pitanja koja dokazuju da na razgovorima za posao trebate da budete spremni na sve…

1. Ako vam zatraže da istovarite Boing 747 pun slatkiša šta biste uradili? Teško je znati šta odgovoriti ljudima iz IT kompanije Bose kada postave ovakvo pitanje.

2. Koja vam je najdraža princeza iz Diznijevih animiranih filmova? Ovo pitanje na intervjuu postavlja kompanija za proizvodnju sladoleda Kold Stoun Krimeri. Jedan kandidat je odgovorio Barbi.

3. Ako se probudite i vidite da imate 2.000 neodgovorenih poruka, a možete odgovoriti samo na njih 300, koje bi izabrali? Ukoliko želite da radite u firmi Dropboks, koja se bavi skladištenjem podataka, moraćete da odgovorite na ovo pitanje. Najpopularniji odgovor na ovo pitanje bio je: „To je lako, odgovrio bih na šefove mejlove“.

 

4. Ko bi pobedio u ratu između Spajdermena i Betmena? Univerzitet Stanford iz nekog razloga insistira na ovom pitanju. Navodno je jedan kandidat kao odgovor ponudio esej od 600 reči u kome je elaborirao pobednika.

5. Koliko biste platili mašinu koja proizvodi 100 dolara na dan? Pitaju u konsultantskoj firmi Aksia.

6. Šta ste doručkovali? Možda su u trgovini Banana Ripablik samo pristojni, a možda proveravaju vaše pamćenje.

7. Kako bi opisali slepom čoveku žutu boju? Zaposlene u Spirit Erlajnsu zanima odgovor na ovo pitanje.

 

8. Šta biste učinili da ste jedini preživeli u avionskoj nesreći? Ukoliko želite da iznajmljujete stanove preko Erbnba moraćete da odgovoriti na ovo pitanje koje je iznerviralo mnoge kandidate na intervjuu. Jedan korisnik je odgovorio da bi „se oprao i požurio na intervju kako bi odgovori na ovo pitanje“, dok je drugi naveo kako bi „tužio firmu“ tako da niko više „ne mora da odgovori na ovako glupo pitanje“.

9. Koliko je ljudi avionom pristiglo u Čikago prošle godine? Na pitanje kompanije Redbok, koja se bavi iznajmljivanjem filmova, nema odgovor ni „sveznajući“ Gugl.

10. Koja vam je najdraža pesma devedesetih? „Pravi“ odgovor je od „esencijalne“ važnosti za Skuerespejs, firmu koja se bavi kreiranjem veb stranica. U top 10 prošle godine našlo se pitanje sa Eplovog intervjua za posao – „Ako ste dostavljač pice kako bi ste iskoristili makaze“, ili Kseroksovo pitanje „Zašto je loptica za tenis tako dlakava“.