ADAPTACIJA STANA: Poslušajte ove savete i izađite na kraj sa nefunkcionalnim prostorom jednom za svagda

Dnevna soba
Wonderlane / Foter / CC BY

Svako jutro se budite sa osećajem tekstobe zbog prostora u kome se nalazite? Odavno ste na svoj stan prestali da gledate kao na vašu sigurnu luku i to je sad jednostavno mesto na kome treba da prespavate? Imamo rešenje za vas!

 

Adaptacijom čak i starim stanovima možete da udahnete novi život i povratite nešto od njihovog pređašnjeg sjaja. Zato evo nekoliko predloga:

– Imate taj neki deo prostora koji se zove špajz i u njemu čitave tri tegle džema od pre dve godine? Dve tegle odmah poklonite nekome ko voli da jede džem, a jednu prebacite u frižider, baš ako zatreba nekad za palačinke.

Imate unutra još dosta stvari koje ne spadaju u zimnicu, kao što su usisivač, krpe, kofe, kućni aparati koji se već dugo ne koriste, a ne znate ni šta će vam. Otarasite se nepotrebnog, prodajte ili poklonite. Očistite prostoriju i razmislite koja bi mogla biti njena nova namena. Predlog je da napravite garderober i otarasite se svih glomaznih ormana i plakara u stanu.

– Imate stepenice u stanu? Iskoristite prostor ispod stepenica, zagradite ga, napravite vrata i dodelite mu ulogu ostave. Ukoliko imate sredstava i želite stepenice, predlog je da napravite spiralne kako biste uštedeli prostor u stanu.

– Spadate u srećnike koji imaju terasu? Dovoljno je da ušrafite nekoliko letvi ispod prozora, ubacite stolice, poneku saksiju cveća, eventualno neki zvučnik i na terasi pijete kafu sa gostima.

Dodatni savet

Adaptacija stana je odlična ideja, ali ljudi kažu da sloga kuću gradi, zato prvo razmislite o tome da zavedete red u okviru porodice, na obostrano zadovoljstvo.

Prvo vaspitajte decu da svoje stvari i igračke uredno odlažu, a potom se dogovorite sa partnerom da onaj ko ustaje poslednji spava u bračnom krevetu do zida. Tako se ujutru nećete onako mamurni prebacivati jedno preko drugog i kvariti san partneru koji ostaje da spava.loading...