Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" spremno će dočekati prve direktne letove do SAD koji se očekuju u junu, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije

Američka transportna agencija za bezbednost (TSA) je, kako je navedeno, početkom februara boravila u Beogradu zbog provere primene mera obezbedjivanja u vazduhoplovstvu prema zahtevima Medjunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) i utvrdila da je beogradski aerodrom “korak bliže” u postupku ispunjavanja neophodnih uslova za direktan vazdušni saobraćaj do SAD.

Ministarstvo je istaklo da je TSA nakon kompletne procene mera obezbedjivanja koje se primenjuju na Aerodromu “Nikola Tesla” ocenila da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije naporno radio na uspostavljanju efikasnog sistema obezbedjivanja u vazduhoplovstvu.

“Direktorat civilnog vazduhoplovstva smatra da pripreme za prve direktne prekookeanske letove teku po planu”, navedeno je u saopštenju.

Direktor Er Srbije Dane Kondić ranije je najavio da će ta kompanija u junu uspostaviti letove do Njujorka koji će se obavljati pet puta nedeljno.loading...