BAGATELA! Na BUVLJACIMA cene 30 ODSTO NIŽE, ali VODITE RAČUNA o sledećim ‘prevarama’ trgovaca!

buvljak
Petar Marković

Ako kupujete opremu za kupatilo, LED rasvetu, ili peškire i sredstva za higijenu, onda se isplati ići na buvlju pijacu, gde su cene i do 30 odsto niže nego u radnji, a kvalitet je isti, tvrde trgovci, ali i kupci.

 

Jovan Ivanović, jedan od kupaca na novobeogradskom buvljaku, kaže da je roba umnogome jeftinija nego u prodavnici.

Ugradni LED paneli ovde koštaju 400, a u prodavnicama 1.850 dinara. Tuš-kabina u prodavnicama košta oko 15.000 dinara, a ovde je duplo jeftinija, priča Ivanović i dodaje da je na svu opremu garancija od dve do pet godina.

Na kragujevačkom buvljaku najveća potražnja je za patikama i delovima automobila. Patike koje se u radnjama prodaju za 12.500 dinara, ovde koštaju 3.000 dinara. Roba je ista, nabavljamo u istim magacinima, kaže jedan od trgovaca.

Svakog vikenda je i popularni novosadski buvljak „Najlon“ kao košnica. Ovde se najviše kupuje televizori i bela tehnika, garanciju dajemo na više godina, priča prodavac Milan M.

Da li je imate negde u kući? Ova poštanska markica Srbije VREDI 6.000 EVRA

Međutim, valja dodati i da na buvljaku ima robe koja je džabe, kao na primer elektro-alat, ali koja se brzo kvari. Potencijalna mina su i mobilni telefoni.

Cene androida su do 120 evra, a u prodavnicama koštaju oko 50.000 dinara.

Garantujem za kvalitet i poreklo, ali ne mogu i za servis, indirektno je priznao prodavac na novobeogradskom buvljaku da mu je roba „mačka u džaku“.

Kupci rizikuju i kad je reč o hrani. Prodavci nabavljaju hranu iz Bugarske, a cene su i za petinu povoljnije nego u marketima. Šunka od 350 grama košta 200 dinara, kačkavalj staje 150…ali ta hrana je izložena različitim vremenskim nepogodama.

Na tezgama se i po najvećim vrućinama mogu naći viršle, kobasice, vakumirano meso. Jedino što se isplati je garderoba, peškiri, higijenska sredstva, ističe jedan od kupaca na subotičkom buvljaku.