‘BEOGRAD NA VODI’ PRETRPEO IZMENE: Najviša kula će se znatno razlikovati od prvobitno planirane

Beograd na vodi
Beta

U Gradskoj upravi izložen je deo projekta Beograd na vodi – objekat na 42 sprata sa stanovima, hotelom, restoranom i vidikovcem.

 

Kula koja će se graditi u okviru projekta Beograd na vodi, malo – malo pa se skraćuje za destak metara, pišu Večernje novosti u današnjem štampanom izdanju.

Tokom 2014. godine spomninjana je njena vidina od 220 metara, lane pre postavljanja kamena temeljca bila je na “koti 200”, a sada je na Javnoj prezentaciji u Gradskoj upravi osvanuo projekat visine168 metara.

Kula koju su projektovale firme “Energoprojekt” i DNEC Novi Sad, obuhvataće 47.000 kvadrata, ali će njena visina biti 168 metara.

Ovo “futurističko“ zdranje imaće praking na dva podzemna nivoa iznad kojih će se na deset spratova prostirati luksuzni hotel “ST. Regis“.

Na spratu koji će se naći između hotela i stanova biće smešteno tehničko osoblje, a od 12. do 37. etaže biće sazidana 222 stana.

Investitori su pomalo sujeverni, pa su smislili i strategiju kako da im posao ne krene po zlu – u kuli se ništa neće obeležavati “baksunim” brojem 13.