BITKOIN VRTOGLAVO RASTE: U martu se očekuje REKORD, evo koliko će vredeti

Najpopularnija svetska kriptovaluta bitkoin postigla je sinoć novi rekord kada je oko 21.30 po srpskom vremenu vrednost digitalnog novčića iznosila 61.500 dolara. Trenutno se bitkoinom trguje po ceni od oko 60.300 dolara.

bitkoin
promo

U protekla 24 sata vrednost kriptovalute porasla je za 5 procenata.

Podsetimo, od početka ove godine, bitkoin je ojačao za 80 odsto, a u poslednjih 12 meseci njegova vrednost je porasla za 570 odsto.

Vrtoglavom usponu kriptovalute doprinelo je nekoliko faktora, a jedan od glavnih je i rast interesovanja velikih institucionalnih investitora, kao i ulaganja korporacija poput Tesle, Skvera i Majkrostratedžija u bitkoin.

Takođe, rastu bitkoina doprinele su i ohrabrujuće informacije o velikom interesu klijenata Goldman Sachsa za najpopularniju kriptovalutu.

Veliki investitori uprkos visokoj ceni ne prestaju da ulažu u bitkoin. Najnovije informacije su da je kompanija za poslovne analize MicroStrategy objavila da je kupila dodatni paket od 15 miliona dolara vrednih bitkoina.

Analitičar Blumberga Mike McGlone nedavno je hrabro prognozirao da će bitkoin do kraja meseca uzleteti na nivo od 100.000 dolara. McGlone je inače bio jedan od retkih analitičara koji je imao hrabrosti da predvidi da će bitkoin skočiti na nivo od 50.000 dolara.