BLOK 43 postaje nova biznis meka: Evo šta se gradi

Gradilište
Pixabay.com/

Bulevar Milutina Milankovića na Novom Beogradu pun poslovnih centara. "Navigator" primio zakupce, a "Sirijus" gotov u martu, koji će kasnije dobiti još jedno krilo

 

BLOK 43 polako postaje nova prestonička biznis lokacija. Dok se priprema dokumentacija za izgradnju nove autobuske i železničke stanice, u Bulevaru Milutina Milankovića niču velike staklene višespratnice.

Gradnja poslovne zgrade “Navigator” je završena, a prvi zakupci su se već uslelili. Istovremeno, na drugom kraju ulice punom parom se zida “Sirijus” centar koji gradi “Erste grupa”.

Za manje od godinu, u blizini budućeg staničnog kompleksa izgrađen je moderni poslovni objekat koji je sagradila kompanija “MPC Propertis”. Ova luksuzna biznis zgrada prostire se na 22.000 kvadratnih metara i osam spratova.

U sklopu “Navigatora” postoji i podzemna garaža na dva nivoa sa 147 parking mesta, dok će na otvorenom prostoru biti dostupno 56 parking mesta. Među prvima je svoje mesto u ovom atraktivnom prostoru sebi obezbedila kompanija “VIP mobajl”.

U prizemlju je otvoren veliki kafić, zatim, frizerski salon, a objekat će dobiti i restoran i minimarket.

Nekoliko stotina metara dalje, na uglu sa Ulicom antifašističke borbe raste još jedna pametna zgrada. Naime, grubi radovi na izgradnji velikog “Sirijus” biznis centra već su odmakli. Objekat je ozidan, a neimari trenutno postavljaju krov.

Prva faza izgradnje višespratnice blizu otvorenog tržnog centra trebalo bi, prema ranijim najavama investitora, da bude završena do marta sledeće godine, kada će se useliti i prvi korisnici.

Poslovni centar će se, inače, prostirati na skoro 30.000 kvadratnih metara, imaće lokale i prodavnice, dok će u podzemnim garažama biti 230 parking mesta. U ovoj fazi biće izgrađen objekat “Sirijus B”, koji se nalazi na istočnom delu bloka uz Bulevar Milutina Milankovića i krilo objekta “Sirijus A” na delu parcele uz prugu.

Kasnije bi trebalo da bude dograđeno još jedno krilo objekta “Sirijus A” uz Ulicu antifašističke borbe sa više od 10.000 kvadratnih metara.

Za izvođenje radova je zadužen koncern “Štrabag”, koji trenutno zida na nekoliko najvećih gradilišta u Srbiji, između ostalog, i robnu kuću “Ikea”.

INVESTICIJA OD 40 MILIONA €

Investitor poslovnog objekta u Bloku 42 je “Imorent Singidunum”, koji posluje u okviru “Erste grupe”, vrednost investicije je blizu 40 miliona evra, dok je ovlašćeni zastupnik za prodaju prostora agencija “Džons Lang Lasejl”.