ČEKA SE SAMO POTPIS: Sa Kinezima sklopljen POSAO VEKA, evo šta sadrži EKONOMSKI PAKET i koliko je vredan!

Predsednici Kine i Srbije Si Đinping i Aleksandar Vučić verifikovaće 18. septembra specijalni ekonomski paket od najmanje 10 ugovora, pišu Večernje novosti.

dnevno.rs/kolaž

Tim ugovorima će Srbija obezbediti kapitalne investicije u oblasti infrastrukture, saobraćaja, poljoprivrede, industrije i informacionih tehnologija, vredne više od 1,5 milijardi dolara, piše list.

Kako navode, taj finansijski aranžman praktično je dogovoren do tančina, a ostalo je samo da se formalizuje potpisima članova dveju delegacija, tokom dogovorene posete Vučića Kini.

Ocenjeno je da bi vrednost paketa mogla značajno da se poveća, ako se kao najpovoljnija oceni ponuda Zi Jina za preuzimanje RTB Bora.

“Ovaj izuzetan poduhvat ima širi značaj od privrednog i oslanja se na ugovor o strateškom partnerstvu dveju prijateljskih zemalja i na težnju kineskog zmaja da se u okviru svoje proklamovane doktrine ‘Jedan pojas, jedan put’ pozicionira u jugoistočnoj Evropi. Uz to, dokazuje i da je naša država prepoznata kao sigurna investiciona destinacija”, pišu Večernje novosti.