ČUDO U SRBIJI: Evo gde se iz školskih klupa ide direktno na posao

škola
pixabay.com

Svi učenici završne godine tekstilnog smera Tehničke škole dobili su ponudu da odmah počnu da rade u tekstilnoj fabrici koja godinama posluje u Vlasotincu.

 

Slučaj da se iz školskih klupa krene pravo na posao decenijama se nije dogodio u Vlasotincu, a verovatno ni u ostatku Srbije, s obzirom na krizu koja je već 20 godina prisutna u društvu, pa je upravo ovakva ponuda firme “Manufaktura europea” maturantima zaista specifična.

“Naš plan je da u naredne 3 godine zaposlimo između 40 i 50 radnika, a pošto su nam potrebni edukovani kadrovi, mi smo učenicima završne godine ponudili da, kad završe školu, dođu kod nas na posao”, kaže zamenik direktora fabrike Saša Mitrović.

“Prvo ćemo raditi obuku, onda će naši stručni kadrovi proceniti ko ima afiniteta prema kojoj mašini i vrsti posla. Posle probnog rada od 5 do 7 dana, nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni”, kaže on.

U fabrici “Manufaktura europea” trenutno radi 140 radnika koji proizvode žensku i mušku konfekciju. Kompletna proizvodnja izvozi se u Italiju, Francusku, Nemačku, Dansku i druge zemlje.