DA LI BISTE JE KUPILI? Ovo je prva zemlja na svetu koja gaji GMO PŠENICU

Nijedna zemlja još nije odobrila uvoz GMO pšenice

Pšenica
Pixabay.com

Argentina je zvanično postala prva država na svetu koja je odobrila gajenje i upotrebu genetski modifikovane (GMO) pšenice otporne na sušu.

U odluci Ministarstva poljoprivrede, objavljenoj u službenom listu zemlje, navodi se međutim da seme neće biti u prodaji pre nego što Brazil, glavni kupac argentinske pšenice, ne odobri uvoz tog proizvoda.

Transgenetska pšenica HB4 koju su razvili Bioceres i francuski Florimond Depre otporna je na sušu i herbicid glufosinat natrijum – navodi se u službenom listu.

Nijedna zemlja još nije odobrila uvoz GMO pšenice, što argentinskim farmerima ne daje baš mnogo razloga za setvu te nove sorte.

Argentina je zvanično postala prva država na svetu koja je odobrila gajenje i upotrebu genetski modifikovane (GMO) pšenice otporne na sušu.

U odluci Ministarstva poljoprivrede, objavljenoj u službenom listu zemlje, navodi se međutim da seme neće biti u prodaji pre nego što Brazil, glavni kupac argentinske pšenice, ne odobri uvoz tog proizvoda.

– Transgenetska pšenica HB4 koju su razvili Bioceres i francuski Florimond Depre otporna je na sušu i herbicid glufosinat natrijum – navodi se u službenom listu.

Nijedna zemlja još nije odobrila uvoz GMO pšenice, što argentinskim farmerima ne daje baš mnogo razloga za setvu te nove sorte.loading...