Da li će GREJANJE POSKUPETI? Evo šta kaže Siniša Mali

Radijator
Sxc.hu/andrewatla

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će tokom grejne sezone biti dovoljno gasa i neophodnih energenata. "Sve dozvole za 'Beograd na vodi' su izdate", tvrdi on.

 

“Ne mogu trenutno da kažem kada  će krenuti grejanje (daljinski sistem grejanja), a u naredna dva, tri dana počeće tople probe”, rekao je Siniša Mali u emisiji “Beogradska hronika” Radio-televizije Srbije.

Mali je precizirao da su danas počele hladne probe.

Gradonačelnik Beograda je naveo da grejanje neće poskupeti, niti pojeftiniti.

“Meni je važno da smo obavili remonte i da imamo dovoljno energenata”, rekao je Mali.

Povodom izdavanja dozvola za “Beograd na vodi”, Siniša Mali je rekao da su sve dozvole izdate.

“Tu je apsolutno sve rešeno! Radovi teku u tri smene, imamo po 300, 400 radnika… To je bila neka tehnička stvar (oko dozvole za kulu), koja je nevažna. Sve se radi na osnovu dozvola. Bio je problem oko pripremnih radova za tu kulu. Kad gradite najviši toranj u ovom delu Evrope, koji će imati 40 spratova i biće visok 168 metara, ne želite da napravite grešku, već da sve bude urađeno u skladu sa pitanjima bezbednosti. U čemu je bio problem? U tome što je u međuvremenu projekat promenjen, baš zbog pitanja bezbednosti. Umesto da bušimo na 30 metara, mi ćemo da bušimo i postavljamo šipove na 42 metra, što je bezbednije i zao promenili smo projekat”, rekao je Mali.

Dodao je da je “neko to želeo da zlopotrebi”.

Povodom rušenja u Savamali, Mali je imao komentar u jednoj rečenici: “To je posao za Tužilaštvo i nadležne organe, a moj posao je da vodim grad i to radim”.

Gradonačelnik je najavio sređivanje fasada u centru Beograda.

“Hoćemo da sve fasade budu bele sa dekorativnim belim osveteljenjem. Videćete kako će izgledati Kosančićev venac, gde ništa nije rađeno decenijama”, rekao je Siniša Mali, najavljujući i sređivanja fasada na zgradama u Karađorđevoj i u Brankovoj ulici.

Dodao je i da Beograd čeka još jedan veliki posao, a to je zamena liftova, a reč je o oko 700 strojeva.