DA VAM U 2017. GODINI SVANE NA POSLOVNOM PLANU: Poslušajte savete najuspešnijih preduzetnika!

Posao
Pixabay.com

Da bi vam ove godine usledio poslovni preokret poslušajte ove važne savete.

 

Čuveni Forbs magazin sakupio je preduzetnike koji su njihovim čitaocima rešili da udele savete za biznis. Osim toga što njihova opšta poruka glasi da uvek treba stremiti ka višem i da je ambicioznost dobra osobina, oni apeluju i na to da morate imati na umu da ste uglavnom vi sami odgovorni za svoju karijeru. Kada to shvatite, gledaćete drugačije na sve i nećete prepustiti da vam drugi kroje poslovnu putanju.

Preduzetnici su primetili da se brojni početnici u poslu plaše da traže novac. Stoga vam poručuju da, bilo da pregovarate oko plate ili povišice ili određujete cenu neke usluge, ne treba da se plašite. Poslodavac od vas zahteva određenu količinu i vrstu posla, a vi imate pravo da tražite onoliko koliko mislite da zaslužujete. Naravno, to ne znači da treba da budete nerealni, svoja potraživanja potkrepite argumentima.

Uz to, poručuju i da nikako ne odustajete od snova i vizija. Budite tvrdoglavi što se njih tiče, ali fleksibilni kad reč o njihovom ostvarivanju – budite otvoreni i spremni na kompromise. Budite jaki, ambiciozni i svesni toga šta želite, ali ne budite preoštri sami prema sebi, sve i da ne postignete ono što ste zaželeli.

Poslodavci vas upozoravaju i da u 2017. godini posebno povedete računa o tome šta pišete i objavljujete na društvenim mrežama. Kažu da treba da tretirate svoje onlajn prisustvo jednako pažljivo i promišljeno kao i svoju oflajn pojavu, jer potencijalni saradnici koji vas ne poznaju mogu da prosuđuju o vama na osnovu onoga što se nalazi o vama na Internetu.

Ne smete živeti u vakuumu, tvrde preduzetnici. U doba modernih tehnologija i digitalnog marketinga, ne smete dozvoliti sebi da se osamite. Zajednica je ključ za jačanje posla koji želite da promovišete, upoznajte ljude, družite se, gradite dobar imidž.

Dajte sebi vremena da razmislite i poslušate svoje instinkte, a to je najvažniji savet koji vam preduzetnici mogu dati u novopridošloj 2016. godini.