Definitivno počinje SEZONA SLAVLJA: Država isplaćuje penzionerima 5.000 DINARA, a EVO I KADA TAČNO

penzija
pixabay

Vlada Srbije odlučila je da svim penzionerima bude isplaćena jednokratna pomoć od 5.000 dinara, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović. U sredu isplata jednokratne pomoći, saopšteno je iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

 

Dušan Vujović je na privrednoj konferenciji Rajfajzen banke u Beogradu rekao da će ta pomoć biti isplaćena do kraja meseca, a verovatno 23. novembra.

Vujović je istakao da će svi penzioneri dobiti tu pomoć i da će ona posebno biti značajna za 1.050.000 penzionera koji imaju penzije manje od minimalne plate u Srbiji.

U međuvremenu, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da će u sredu, 23. novembra, biti jednokratno isplaćeno 5.000 dinara, u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije.

Jednokratna pomoć biće im isplaćena uplatom na tekuće račune korisnika i na šalterima isporučnih pošta, a istog dana počeće i isplata na kućne adrese korisnika i trajaće nekoliko dana, dodaje se u saopštenju.

Iznos od 5.000 dinara biće isplaćen korisnicima prava na penziju, korisnicima prava na privremenu naknadu po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnicima prava na invalidsku penziju po čl. 223 i 225 Zakona o PIO i invalidnoj deci koja su korisnici prava na privremenu naknadu za vreme nezaposlenosti.

Jednokratna isplata pripada svim korisnicima kojima je isplaćena penzija ili naknada za oktobar 2016. godine i koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, ističe se u saopstenju RF PIO.

Jednokratna pomoć penzionerima je, između ostalog, rezultat dogovora vlade i Misije MMF, tokom poslednje posete Misije te institucije. 

Podsetimo, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da su penzioneri podneli veliki teret, i da bez njihove podrške i strpljenja ni uspeh Srbije ne bi bio moguć. 

– Kao što je obećano i rečeno, i kao što je politika ove Vlade, delimo ono što imamo. Kada smo dobili više novca, kada smo više zaradili, kada je privreda bolje funkiconisala, naravno da su prvi koji to treba da osete penzioneri – rekao je Vulin za televiziju Pink.loading...