Direktor FAS-a odlazi iz Srbije?

Generalni direktor kompanije Fiat automobili Srbija (FAS) Antonio Cesare Ferrara od 1. marta neće biti na toj funkciji.

Kako navodi list, kragujevačkom fabrikom će iz Italije rukovoditi Silvija Vernetti, koja se smatra uticajnom menadžerkom u Fiatovoj centrali u Torinu.

Pored nje fabrikom će upravljati resorni rukovodioci FAS-a, među kojima su direktor proizvodnje Frančesko Cacna i menadžer za ljudske resurse Christiano Franchino.

Ferrara se vraća u Italiju, gde će nastaviti da radi na odgovornim poslovima u Fiatu.

Ferrara je u Kragujevac došao u drugoj polovini 2011. iz Fiatove fabrike u Kasinu, koja je u to vreme važila za jednu od najmodernijih i najuspešnijih. Ferrara je u FAS-u zamenio dotadašnjeg generalnog menadžera kompanije Giovanni De Filippisa, a došao je da završi kragujevačku fabriku i u njoj započne proizvodnju novog Fiatovog modela automobila.

Uspeo je u jednom i u drugom: 13. decembra 2011. puštena je u rad nova Fiatova kompanija u Kragujevcu, u čiju izgradnju i opremanje je investirano oko milijardu evra, i koja slovi za najsavremeniju Fiatovu fabriku na svetu, dok je 4. jula 2012, startovala serijska proizvodnja najnovijeg Fiatovog modela “fiat 500l”.

U stručnim krugovima ocenjuje se da je njegov odlazak znak da je kragujevačka fabrika “odrasla”, odnosno da ne mora da ima italijanskog “staratelja” stalno lociranog u Srbiji.loading...