DNEVNO.RS ’Novak’ dere sa cenama na Kopaoniku

Da cene u najpoznatijem srpskom skijalištu nisu niske znaju svi, ali pojedini ugostiteljski objekti zaista preteruju. Tako, na primer, restoran ’Novak’ za najobičniji čaj skijašima naplaćuje čak 400 dinara, dok za neku ozbiljniju narudžbinu treba izdvojiti znatno više novca.

– Kada sam sela u kafić ‘Novak’ sa drugaricom, koji se nalazi tačno ispod najprometnije ski staze na Kopaoniku bila sam zapanjena iznosom računa! Za dva čaja, koja smo popile morale smo da platimo 800 dinara – kaže za portal Dnevno.rs Marina Počuča iz Beograda, koja svake godine skija na Kopaoniku.

Ona dodaje i da joj nije jasno zbog čega su u ovom lokalu cene toliko, kako sama kaže „bezobrazne” kada se na drugim mestima na ovoj planini piće može popiti i za znatno manje novca.

– Jasno mi je da je Kopaonik turističko mesto, ali ne razumem čemu toliko preterivanje. Pa samo nekoliko stotina metara dalje, taj isti čaj može da se popije za skoro duplo manje – revoltirana je ova mlada Beograđanka.

Ona dodaje i da je razočarana činjenicom što se njen omiljeni kafić „Dolly Bell” zatvorio kako bi se napravilo mesto za „Novaka”.

Ipak, postoje i oni koji su oduševljeni time što se lanac „Novak”, nakon Beograda i Novog Sada proširio i na Kopaonik.

– „Novaka” često posećujem i u Beogradu pa mi se dopada to što mogu da uživam u poznatoj atmosferi i dok sam na skijanju. Mislim da je jako lepo sređen, i da ambijent i usluga opravdavaju nešto više cene. Čak su obezbedili i ružičaste i plave pokrivače za one koji odluče da sednu u baštu – kaže Marko K, student iz Beograda.

Na veb stranici restorana „Novak” može se videti jelovnik i karta pića i vina, ali cene nisu istaknute.loading...