‘Dobre’ laži za bolji odnos sa kolegama: 4 neistine koje MORATE DA IZGOVORITE U KANCELARIJI

Posao
Pixabay.com

Iako se svi trudimo da budemo iskreni što više možemo, neke laži jednostavno moramo da izgovorimo.

 

Postoji bezbroj situacija u kojima moramo da slažemo kako bi smo posao pogurali u dobrom smeru.

Naravno, ovde nije reč o svakodnevnim, konstantnim lažima i obmani kolaga.

Trudite se da koristite „dobre“ laži koje će poslužiti da vaš odnos sa kolegama bude bolji, a posao uspešniji.

1. Nije mi problem da ti pomognem: Sigurni smo da vam kolege često traže pomoć. Iako imate mnogo posla, uvek se potrudite da vašim kolegama pomognete što više možete. Na taj način ćete poboljšati vaše odnose i postaćete prijatelji, a samim tim, vaš posao će funkcionisati bolje.

Srpske firme gube 70.000 dolara dnevno

2. Svi ste jednako odgovorni za uspeh: Iako ovo možda nije tačno, morate se truditi da

vašim kolegama pružite nadu i optimizam kako bi ih pogurali da rade još bolje. Verovatno i vi u svom poslovnom okruženju imate ljude koji rade na različite načine. Neki rade manje, a neki više, ali bitno je da ih, barem jedno vreme, svrstavate u tim i da im pokažete da su zajedno najuspješniji. Timski rad je za posao najbitniji. Ako se nađe pojedinac koji odbija da radi i koji ne želi da učestvuje u timu, onda taj posao nije za njega.

3. Dosta sam naučio od tebe: Svako od nekoga uči u početku i tako je verovatno bilo i sa vama. Vrlo je važno da vašem mentoru pokažete da ste mu zahvalni i da mu pokažete da njegov trud nije bio uzaludan. Iako možda ovo nije istina, veoma je važno da podižete moral vašim kolegama, a vaš mentor će na ovaj način biti ponosan i zadovoljan.

4. Vrlo sam uzbuđen zbog ovog posla: Ovo je takođe laž koju ćete morati da izgovorite ako mislite da se zadržite na radnom mestu. Često se dešava da dobijemo zaposlenja koja nam baš mi ne odgovaraju, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo, pristajemo da ih radimo. Poslodavcima je veoma bitno da njihovi zaposleni vole to što rade, pa je veoma važno da im to i pokažete. Ako kažete da vaš posao ne volite, malo je verovatno da ćete ga dobiti.