DOBRO PODNOSITE STRES? Onda je ovo posao za vas, a plata je 2.700 EVRA!

Aerodrom
pixabay.com/ Ilustracija

Ovo je najbolje plaćen posao u nekoj državnoj firmi.

 

Hrvatska kontrola vazdušnog saobraćaja objavila je oglas za novu generaciju kontrolora vašdušnog prostora, a plata je više nego primamljiva – gotovo 2.700 evra.

Hrvatska kontrola zapošljava do 12 polaznika – radarskih vazdušnih kontrolora u Velikoj Gorici, a pol nije preduslov za dobijanje ovog posla, prenosi hrvatski “Poslovni dnevnik”.

Od kandidata se očekuje posedovanje izvanrednih sposobnosti brzog i tačnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visok nivo koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijenih komunikacijskih veština, samodiscipline, dobre emocionalne stabilnosti i smirenosti, socijalne zrelosti, visoke tolerancije na stres, sklonosti timskom radu, kao i visoke motivacije za zanimanje kontrolora vazdušnog saobraćaja.

Sa odabranim kandidatima biće sklopljen ugovor o radu na određeno vreme do sticanja dozvole kontrolora vazdušnog saobraćaja – studenta, uz suspenzivni uslov uspešno završenog osposobljavanja i sticanja dozvole kontrolora vazdušnog saobraćaja sa propisanim ovlašćenjima. 

Pre sklapanja navedenih ugovora o školovanju HKZP će za odabrane kandidate zatražiti proveru za kretanje u štićenoj zoni.

Smatra se da je mesto kontrolora leta najbolje plaćeni posao u nekoj državnoj kompaniji. 

S obzirom da iznosi variraju od mesta do mesta, plate često premašuju 20.000 kuna ( više od 2.650 evra). 

Međutim, kada se u svetu izrađuju lestvice najstresnijih poslova, kontrolori leta obično su u vrhu.



loading...