DOČEKALI SMO: OTVORENA ROBNA KUĆA IKEA u Bubanj potoku, evo šta se nudi i PO KOJIM CENAMA (FOTO)

Ikea
Instagram/ikeasrbija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovali su danas otvranju robne kuće IKEA Beograd Istok u Bubanj potoku.

Gradonačlnik Beograda izrazio je veliko zadovoljstvo otvaranjem prve robne kuće IKEA u Beogradu istakavši da je ovo veliki i važan dan jer nije samo reč o investiciji vrednoj 70 miliona evra i više od 400 novih radnih mesta

Radi se o simbolu promena u našem društvu i Beogradu. IKEA je simbol nečeg novog i morednog, simbol ekonomskoj trazvoja i napredtka. Jer, ako želite da imate moderenu i savremenu metropolu ne možete, a da nemate ovaj kompleks sa prepoznatljivim znakom IKEA i to je dokaz da Srbija postaje moderna i normalna zemlja, a Beograd svetska metropola koju smo počeli da pravimo pre tri godine. IKEA je takođe i simbol promena – rekao je Mali.

On je podestio da je Vladislava Lalića, regionalnog direktora ove kompanije za Jugoistočnu Evropu upoznao još dok je bio predsednik Privremenog organa Grada Beograda kako bi otklonio sve prepreke za buduća ulaganja. 

– Gospodin Lalić je došao sa listom problema na nekoliko strana, nakon čega smo zajedno sa Vladom Srbije rešavali jedan po jedan i zato danas ponosno stojimo pred vama ispred nove robne kuće. Zato želim da zahvalim našim prijateljima iz IKEA na strpljenju i posvećenosti da ostanu i investiraju u Beogradu i Srbiji, kao i svima iz Gradske uprave jer smo zajedno obavili veliki posao. Ovaj deo grada sada poptuno drugačije izgleda i biće jedan od oslonava ekonomskog razvoja ne samo Beograda – rekao je gradonačelnik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da je danas ponosan i srećan kao i da IKEA predstavlja novi simbol promena, znak za budućnost.

U kojem god pravcu da idete videćete da Srbija postaje moderna zemlja, da je na dobrom putu i siguran sam da ćemo tako da nastavimo. Kompaniji IKEA želim da ostvari dobar profit, da ostanu u Srbiji. Radnicima želim da budu zadovoljni svojim poslom i da marljivo rade, a mi ćemo pomoći da u budućnosti imamo još više ovakvih projekata kako bi građani Srbije bili zadovoljniji – rekao je presednik Vučić poželevši mnogo uspeha ovoj kompaniji u svom daljem poslovanju.

Generalni direktor IKEA za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke rekao je da ta komopanija želi da doprinese boljem standardu srpskog društva.

– U Srbiju nećemo doneti samo sjajne cene već želimo da doprinesemo boljem standardu srpskog društva – kazao je Vanoverbeke.

Naglašavajući da mu je zadovoljstvo što je IKEA otvorena danas, 16 meseci nakon postavljanja kamena temeljca, on je istakao da ima još mnogo posla koji tek predstoji.

Vladislav Lalić je rekao da očekuje da će IKEA godišnje imati oko 2,5 miliona posetilaca kao i da nudi širok asortiman u kome svako može da nađe nešto za sebe.

Šta se sve nalazi u katalogu, kao i kompletnu ponudu u prodavnici možete pogledati OVDE!

Robna kuća IKEA Beograd Istok se prostire na preko 33.000 kvadrata i ima asortiman od oko 9.500 proizvoda za opremanje doma, dobrog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cenama koje su pristupačne većini ljudi.

Ako vas zanimaju cene u ovoj prodavnici njih možete saznati KLIKOM OVDE!

U sastavu robne kuće nalazi se i restoran sa skoro 500 mesta, bistro, dućan švedske hrane i igraonica za decu. Kupcima je na raspologanju parking sa 1.400 mesta.