Dok Srbija ne zna šta će sa VIŠKOM u javnom sektoru, ova opština ima NEDOVOLJNO ZAPOSLENIH

Pirot
pirot.rs

Opština Pirot jedna je od retkih u Srbiji koja po procenama Vlade Srbije ima manje zaposlenih od onog broja koji je dozvoljen odlukom Vlade Srbije, izjavio je predsednik te opštine Vladan Vasić.

 

Vasić je agenciji Beta rekao da na osnovu odluke Vlade o maksimalnom dozvoljenom broju zaposlenih, za Pirot predviđeno da ima 738 zaposlenih, a da ta opština ima 700 radnika.

Da li ćemo moći da zaposlimo neophodan broj radnika zavisi od dozvole Komisije Ministarstva finansija, ali i od mase zarada u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama. Mi smo našu odluku o maksimalnom broju zaposlenih uskladili sa odlukom Vlade – rekao je Vasić.

Vasić je rekao da će toj opštini biti omogućeno zapošljavanje nove radne snage u upravi, ali i javnim preduzećima, sve dok se broj zaposlenih ne izjednači sa maksimalno dozvoljenim brojem zaposlenih koje je Vlada Srbije odredila za tu opštinu.

Imamo potrebu za novim radnicima jer godinama bila zabrana zapošljavanja na neodredjeno vreme u javnom sektoru. U Opštinskoj upravi nam nedostaje 13, a ostatak od 25 radnika u javnim preduzećima i ustanovama – rekao je Vasić.