Kada bi ste bili u prilici da se bavite nekim od ovih poslova, možda bi vam se u prvi mah svaki od njih učino zabavnim, ali malo ko veruje da se od njih može i lepo živeti. Istina je ipak sasvim drugačija.

 

Postoje neobične i zabavne profesije koje su u isto vreme veoma dobro plaćene.

Jedan od dobrih primera jeste posao dublera. Ipak, preduslov su određene fizičke karakteristike koje su slične ili identične onim koje poseduje slavna filmska zvezda. Godišnje zarađuju i do 35 000 dolara.

Takođe, posao degustatora žvakaćih guma može biti veoma unosan. Najbolji imaju sposobnost razlikovanja više od 70 različitih sastojaka u žvakaćoj gumi. Godišnja plata varira od 37 000 do 107 000 dolara godišnje. 

Ljudi zaposleni u konditorskoj industriji, takođe mogu imati visoke godišnje zarade. Na primer, osoba koja je zadužena za dizajn čokoladnih bombona, može ovaj posao raditi honorarno. Zarada se u SAD kreće do 20 000 dolara.

Ipak, neki od degustatora ne mogu uvek uživati u ukusu naročito ukoliko je količina hrane ili pića koju moraju probati pozamašna. Na primer, degustatori čaja ponekad probaju i do 200 različitih vrsta u toku jednog radnog dana. Njihova plata dostiže sumu do 40 000 dolara godišnje.

Najviše ze zabavljaju testeri tobogana. Ovo je sezonski posao koji je aktuelan tokom leta, a godišnja zarada se kreće i do 30 000 dolara godišnje.