Na ovom kanadskom ostrvu nude posao i zemlju svakome ko je voljan da se tamo preseli.

 

Prodavnica mešovite robe na malom kanadskom ostrvu Kejp Bretonu primila je na hiljade prijava posle oglasa za posao u kom vlasnici nude gore pomenute uslove.

Radnja “The Farmer’s Daughter Countri Market” u selu Vajkokokmi (Vhicococmagh) na ostrvu Kejp Bretonu u Novoj Škotskoj postavila je na Fejsbuku oglas pod nazivom “Predivnom ostrvu potrebni ljudi”, u kom navodi da ne može da ponudi velike pare, ali zato nudi zemlju, pod uslovom da radite najmanje pet godina.

– Imamo razrađen posao u samom srcu ostrva Kejp Breton, koji je bogat poslovima, zemljom i potencijalom, ali ne i ljudima. Ako ste zainteresovani za jednostavniju svakodnevicu, možemo da vam omogućimo odličan život. Tražimo ljude koji su ekološki osvešćeni, žele da budu deo zajednice, a našem poslu pristupaju kao članovi tima na koji ćemo svi biti ponosni. Ako ste prijateljski nastrojeni, volite da pomažete, pozitivni ste i imate veštine u prehrambenoj industriji ili ugostiteljstvu, onda ste vi ti koje tražimo – navodi se u oglasu.

U oglasu piše i da je na ostrvu sve manje stanovnika, ali da ipak nisu zainteresovani za korporativne biznise koji štete okolini.

Vlasnici prodavnice, Sendi Meklin i Heder Koulomb, objavile su da su već zaposlile već tri žene, ali traže još ljudi. Na ostrvu sada živi 135.000 stanovnika.loading...