Zaposleni u zdravstvu, prosveti ili socijali mogli bi da reše svoje stambene probleme i konkurišu za jeftine stanove, što je za sada omogućeno samo pripadnicima vojske, Ministarstva odbrane, Bezbednosno informativne agencije, policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Kako piše list “Blic”, u izdanju od danas, u narednih godinu ili dve mogao bi da bude proširen projekat kupovine stanove od 500 evra po kvadratu za sve zaposlene koji su na platnom spisku države.

– Mi ni jednog trenutka ne zatvaramo vrata drugima. To znači da ćemo krenuti sa ovim projektom, videćemo kako će se on realizovati u narednih godinu ili dve i videti da li će projekat biti proširen. Daleko od toga da će to važiti samo za snage bezbednosti – rekla je ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukutre Zorana Mihajlović za “Blic”.

Ona je istakla da je projekat počeo sa pripadnicima vojske i policije, jer oni nisu imali nikakve druge mogućnosti da reše svoje stambeno pitanje.

Konsultant za investicije Mahmud Bušatlija ocenio je da veruje da nije zakonito izdvojiti samo jednu grupu državnih službenika i omogućiti im povoljne uslove i da je neophodno sistemsko rešenje.

– Deo državne uprave iz nekog razloga se dodvorava ministarstvima sile, a neće da podrži lekare, prosvetne radnike i ostale svoje činovnike – rekao je Bušatlija za list “Danas” od srede.

Gradnja jeftinih stanova najavljena je prvo za mart, potom za april i konačno za avgust ove godine.loading...