Er Srbija od juna uvodi direktne letove do JEDNE DALEKE DESTINACIJE

Er Srbija
Printscreen/Youtube

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji.

 

– Nakon dobijanja odobrenja od vlasti, ovaj direktan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote avionom Erbas A319, koji ima osam sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi – navodi se u saopštenju.

Putnici mogu izvršiti rezervacije za letove između Beograda i Sankt Peterburga preko sajta Er Srbije (airserbia.com), po ceni od 232 evra u ekonomskoj i 1.303 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

POVUČENI IZ PRODAJE: U mlečnim proizvodima iz Srbije pronađeni ŠTETNI SASTOJCI

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić izjavio je da će novi letovi će imati nedeljni kapacitet od 768 sedišta, što će omogućiti da se zadovolji tražnja za putovanjima između Beograda i Sankt Peterburga, a doprineće i unapređenju trgovinskih tokova.

Kondić je ocenio i da ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma, navodeći da je gotovo 42.000 ruskih turista posetilo Srbiju u 2015. godini, a procenjuje se da je vrednost ukupne trgovinske razmene izmedju dve država tokom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara.

VIDEO: POPULARNA JUTJUBERKA zarađuje mesečnu svotu od koje će vam se zavrteti u glavi

U saopštenju se navodi da će novi letovi dopuniti postojeće kod-šer letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u saradnji sa avio-kompanijom Aeroflot, što će poslovnim putnicima i turistima svake nedelje omogućiti veći izbor letova.

Er Srbija ima ugovor sa avio-kompanijom Aeroflot, ruskim nacionalnim avio-prevoznikom, koji  podrazumeva kod-šer saradnju na letovima izmedju Moskve, do koje Er Srbija tokom letnje sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.