Evo posla za sve stručnjake: Prvi IT sajam zapošljavanja u Srbiji

Kaciga za virtuelnu realnost, simulacija novih radnih mesta, kako izgleda biti programer u 21. veku, moderne kancelarije sa stolicom za masažu i prostorom za igrice, bilijar i flipere, samo su neki od načina na koji će se predstaviti kompanije na prvom sajmu zapošljavanja namenjenom isključivo IT industriji.

 

Prvi IT sajam zapošljavanja će se održati 23. i 24. maja u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, a zainteresovani se već mogu prijaviti putem sajta profile.it-konekt.com.

Glavni partner događaja je Microsoft Development Center Serbia, a radna mesta u IT-ju će ponuditi i Cosmic Development, Humanity, Manpower, Trizma, Telenor, Efront, Vast, DDOR, Conveo solutions i drugi.

Otkrivanje greške u kodu, učestvovanje u pravljenju mini aplikacija, rešavanje zanimljivih problema, ovako ćeIT stručnjaci moći da testiraju svoja znanja. Pojedine kompanije na ITjobfairu će na licu mesta obaviti prvi krug selekcije i upoznati se sa svojim potencijalnim kandidatima.

Prvi IT sajam zapošljavanja će biti organizovan u okviru većeg događaja pod nazivom ITkonekt, koji ćesadržati još dva dela: GameSpace, u kojem će se okupiti svi zainteresovani za gejming, i ITconference, gde ćeveliki stručnjaci u IT industriji govoriti o najnovijim trendovima u IT-ju.

Posebno će biti zanimljiv GameSpace, prostor gde će na raspolaganju biti sve ono što danas čininajuzbudljiviji deo gejming sveta – stari fliperi u koje su ugrađene nove igrice, Microsoft Xbox, Kinect,najmodernija grafika za igrice. Učesnici neće imati samo priliku da isprobaju najnovije igrice na tržištu, nego itestiraju nove ideje, kodiraju delove video igrica na licu mesta…

Za one koji žele da pokažu neku novu i originalnu igricu koju su samostalno kreirali, postojaće mogućnostprezentacije i takmičenja indie developera (nezavisnih developera u gejmingu), koji će ovako moći da steknunove fanove ili da obraduju one koji ih već prate.

Cilj ITkonekta je da na jednom mestu okupi najkvalitetnije IT stručnjake i pokrene stvaranje najveće ITzajednice u zemlji. Ovo će biti polazište za stvaranje jakog brenda koji će doprineti promociji IT-ja u Srbiji, inicirati pozitivne promene i još bolji razvoj IT industrije, i podstaći obrazovanje sve više kvalitetnih ITstručnjaka i profila koji su traženi na tržištu.