Očekuje se oko 2.500 učesnika iz sveta politike, ekonomije, akademskih krugova i civilnog društva iz preko 140 zemalja

Premijer Aleksandar Vučić učestvovaće na 45. Svetskom ekonomskom forumu, koji počinje danas u Davosu u Švajcarskoj.
– Sastaću se s premijerom Kine Li Kećengom, koji će biti apsolutna zvezda, s potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, koji je zvezda u usponu, i s premijerom Turske Ahmetom Davutogluom. Mislim da ću se nakratko videti i s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel – naveo je Vučić i istakao da će razgovarati i s predstavnicima kompanije „Gugl”.

Na Ekonomskom forumu najavljeno je više od 300 svetskih lidera, među kojima su i francuski predsednik Fransoa Oland, italijanski premijer Mateo Renci, američki državni sekretar Džon Keri. Očekuje se oko 2.500 učesnika iz sveta politike, ekonomije, akademskih krugova i civilnog društva iz preko 140 zemalja.
– Biće to do sada najveći skup u Davosu s rekordnim brojem učesnika. Premijer će se sastati sa svim viđenijim svetskim liderima i s njima biti na večeri. Plan je da u tim razgovorima Srbiju predstavi kao dobro mesto za investicije – kaže izvor Kurira i dodaje da će premijer Vučić učestvovati i na Rojtersovom ekonomskom panelu, na kojem će onlajn odgovarati vodećim svetskim biznismenima i bankarima na pitanja o Srbiji.
Ovogodišnja tema Foruma je „Novi globalni kontekst”.loading...