Osim neizdavanja fiskalnog isečka, građani su prijavljivali i izdavanje lažnih i neodgovarajućih računa kao i nepravilnosti vezane za neprijavljene radnike, odnosno rad na crno

 

Za godinu i po dana, koliko postoji, na portal Poreski alarm stiglo je ukupno 5.480 prijava, od kojih je obrađeno 45,51 odsto, a najveći broj se odnosio na neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, podaci su Poreske uprave.

U izjavi za Kurir, Ivan Paligorić iz Poreske uprave Srbije istakao je da su u januaru ove godine pristigle 284 prijave građana, dok ih je lane na portal Poreski alarm pristiglo 1.985, od kojih je 60 odsto obrađeno.

Osim neizdavanja fiskalnog isečka, kako je kazao, građani su prijavljivali i izdavanje lažnih i neodgovarajućih računa, kao i nepravilnosti vezane za neprijavljene radnike, odnosno rad na crno.

Paligorić je naglasio da portal Poreski alarm, koji je u funkciji od 6. avgusta 2015, omogućava građanima da anonimno, putem sajta www.poreskialarm.rs, prijave poreske obveznike kod kojih uoče nepravilnosti u poslovanju, odnosno sve one koji ne poštuju zakon i tako izbegavaju plaćanje poreza i pomažu sivu ekonomiju.