Hoće da postanu NOVA TURSKA za ruske turiste! Kako planiraju da ih privuku?

albanija
Pixabay.com

Albanski turoperateri odlučili su da se obrate vladi za pomoć, kako bi im pomogla da privuku ruske turiste koji su precrtali Tursku kao destinaciju.

 

Čini se da Albanija pokušava da postane “nova Turska” Rusima, a turoperateri su vladi predstavili zadatke koje moraju da sprovedu, a oko kojih im treba pomoć.

Dmitri Gorin, potpredsednik ruskih turoperatera, rekao je da će ruski turisti biti nezgodan zadatak za Albance, imajući u vidu da su mnogi od njih već isplanirali svoja letovanja. Ova mala zemlja će takođe morati da se takmiči i sa svojim komšijama Crnom Gorom, Grčkom ali i Bugarskom i Kiprom.

PREDUZIMLJIVI TURCI: Srbima do 35 godina nude besplatan smeštaj uz JEDAN USLOV

“Za početak, albanski turoperateri moraće da motivišu Ruse da se uopšte odluče da posete Albaniju”, rekao je Gorin ističući da između Moskve i Tirane ne postoje direktni letovi, te će Rusima trebati oko 8 časova da dođu do Albanije.

Kako je rekao, Rusi moraju biti spremni da plate kartu najmanje 20.000 rubalja (oko 300 dolara) za avionsku kartu, a dodao je da taj “dosadan let” za Albaniju nije jedini problem.

Postoji oko 230 hotela u zemlji koji bi mogli da prime ukupno 8.000 ljudi, a koji su u turskom stilu koji je bio popularan među Rusima.

UVEK RADIJE GRČKA NEGO CRNA GORA: Zašto su se Srbi sa Jadrana “preselili” na Egej?

Albanija ima da ponudi atraktivna odmarališta koja se nalaze na Jadranskoj i Jonskoj obali. U julu temperature vode je oko 26 stepeni, a za dvokrebetnu sobu potrebno je izdvojiti oko 700 dolara nedeljno, sa uključenim doručkom.

Albanska odmarališta su poznata u svetu sa svojim niskim cenama. Računi u restoranima iznose svega 10 do 15 dolara, a okruženje je zaista privlačno, kaže Gorin, dodajući da sezona u Albaniji počinje u maju i traje do prve nedelje septembra.

Kada je reč o bezbednosti, Gorin kaže: “Možemo se voditi samo sa preporukama Ministarstva spoljnih poslova i ruske savezne Turističke agencije.”

Albanija kao turistička destinacije za ruske turiste može biti dugoročno odredište. Albanija trenutno prima oko 4 miliona turista godišnje, a tek treba da bude uključena u top 50 preferencija ruskih turista.